Kalliolle tarjolla tuplajuhlat Valenciassa: MM-hopea haarukassa ja 32 vuotta matkamittariin

Kallio lähtee varmistamaan pitkän uransa neljättä mitalia ja samalla jo kolmatta MM-hopeaa 15 pisteen etulyöntiasemassa espanjalaiseen Maverick Vinalesiin, joka on ollut loppukaudella todella hurjassa iskussa.

Ensi vuonna MotoGP-luokkaan Suzukin tehdastallin riveissä siirtyvä Vinales on voittanut neljästä viimeisestä kisasta kolme ja päätynyt kerran toiseksi.

Mikäli Vinales yltää voittoon myös kotiyleisönsä edessä, niin Kalliolle riittää siinä tapauksessa viideskin sija hopean kuittaamiseen.

Haussa myös jo uran
50:s podiumsijoitus

Kallio himoitsee hopeaa kuitenkin komeimmalla mahdollisella tavalla, eli kauden neljännen voiton ja samalla jo uran 50. podiumsijoituksen muodossa.

– On aina hyvä päättää kausi voittoon, sillä se kantaa yli pitkän talvitauon ja mikä kenties kaikkein tärkeintä, Valencia tulee olemaan viimeinen kisani Marc VDS-tiimissä. Haluan hyvästellä tiimin neljän vuoden jälkeen nousemalla korkeimmalle korokkeelle, julistaa ensi kaudella Italtrans-tiimissä kilpaileva Kallio.

Kalliolla riittää kokemusta vaikka muille jakaa stadiontyyppiseltä ja vain 4005 metrin mittaiselta Ricardo Tormo-radalta.

– Rata on ollut aina hyvä minulle ja 15 pisteen johtoasema on suhteellisen iso, kun jäljellä on enää yksi kisa.

Kallion espanjalainen tiimikaveri Esteve Rabat sinetöi mestaruuden jo edellisessä kisassa Malesian Sepangissa.

Mikäli Kallio saavuttaa haarukassa olevan MM-hopean, niin se merkitsee ensimmäistä kertaa sitten kauden 2000, kun sama tiimi valtaa MotoGP-sarjan keskiluokassa kaksi kärkisijaa.

Edellisen kerran tuo tapahtui siis 14 vuotta sitten ja silloisessa 250-kuutioisten luokassa Yamahalla kilpailleiden ranskalaisen Olivier Jacquen ja japanilaisen Shinya Nakanon toimesta.

Uusin numero