Kalliolle räätälöitiin kovalla työllä 2014-mallin runko Italian GP:hen

Rungon vaihtaminen kesken kauden on ollut iso ponnistus kotikisaansa valmistautuvalta Italtrans Racing -tallilta.

– Tiimi on tehnyt kovan työn Le Mansin jälkeen, että ollaan saatu pyörään kaikki samat osat, joita käytin viime vuonna. Tänään torstaina saamme vielä pyörän kasattua, ja se on oikeastaan täysin samanlainen kuin viime vuonna runkoa, takahaarukkaa ja jousitusta myöten. Työtä on myös riittänyt siinä, että esimerkiksi runkovalmistaja on tehnyt minulle omat erikoishaarukat vain omaa pyörääni varten, Kallio kertoi.

– Huomenna perjantaina on jännittävä päivä, sillä silloin näemme ensimmäistä kertaa kuinka 2014-mallinen runko ja osat toimivat. Tämä on iso muutos kesken kauden, ja huomisissa perjantain harjoituksissa onkin tarkoitus ajaa vain mahdollisimman paljon kilometrejä sekä saada tuntumaa pyörään. Tunnelmat ovat hyvät ja minulla täysi luotto siihen, että tämä rungon vaihto oli oikea  ratkaisu. Uskon, että tulemme näkemään hyviä tuloksia viikonlopun aikana, Kallio sanoi.

Pyörän rungon vaihto ei ole mikään pieni operaatio, eikä varsinkaan, kesken kauden, sillä rungon lisäksi vaihtoon menevät myös pyörän osat sekä varaosat. Silti vaihtoja on nähty ennenkin etenkin tehdastallien toimesta.

– Onhan tämä iso asia tehdä näin radikaali muutos kesken kautta, mutta toisaalta omalla kohdalla ainoa järkevä ratkaisu, joka olisi pitänyt tehdä jo itseasiassa aikaisemmin. Rungon vaihtoja on nähty ennenkin varsinkin MotoGP-luokassa, kun tehdastallit vaihtavat uudempiin kehitysversioihin. Sinänsä tämä meidän toimintatapa, että mennäänkin taaksepäin, on harvinaisempaa, Kallio avasi operaation taustoja.

– Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen tähän päätökseen ja nyt on aivan erilainen fiilis lähteä viikonloppuun tietäen, että olemme tehneet ison muutoksen pyörään. Ei tässä oikein malttaisi odottaa, että pääsee ensimmäisiin harjoituksiin huomenna ajamaan, Kallio totesi innostuneena.

Ratana Mugello on yksi Kallion suosikkeja, ja vauhtia tulevaan Moto2-kilpailuun kilpailuun haettiin viime viikonloppuna Kallion kotimaisemissa Monacossa ajetusta Formula 1 -kilpailusta.

– Mugellon radasta tykkään paljon ja voisi melkein sanoa, että se on sarjan hienoin rata. Se on oikea niin sanottu vanhan ajan rata nopeine vauhteineen ja korkeuseroineen. Kisan tunnelma on myös joka vuosi todella hyvä. Viime viikonloppuna olin itse vaihteeksi seuraamassa moottoriurheilua ihan katsojana, kun F1-kisa ajettiin Monacossa. Se on hieno tapahtuma kaikin puolin ja mukava seurata välillä sivustakin, mutta toki parasta on aina itse päästä ajamaan, Kallio naurahti.
 

Uusin numero