Kalliolle laaditaan Japanista käsin käsikirjoitusta Teksasin trilleriin

Nakagami ja hänen tiiminsä, aktiiviurallaan kuusi MM-osakilpailuvoittoa ajaneen Tadayuki Okadan johtama Idemitsu Honda Asia ovat pyytäneet nöyrästi anteeksi Qatarin GP:n tapahtumia sponsoreiltaan ja faneiltaan.

Sääntöjen vastaisen ilmansuodattimien käyttö kisassa toiseksi ajaneen Nakagamin pyörässä oli inhimillinen erehdys, mutta kansainvälisen moottoriliiton FIM:n sääntöartikla 2.5.3.6.10 ei armoa tunne: hylkäys.

Anteeksipyynnöt on nyt hoidettu japanilaisella kohteliaisuudelle alta pois ja Nakagami ei lähde nöyristelemään kahden viikon kuluttua Austinin hulppealle COTA-radalle.

Päinvastoin.

”Pakko voittaa!”

– Minulla ei ole koossa ainuttakaan pistettä. Rabatilla niitä on 25, Kalliolla 20 ja Lüthilla (Thomas) 16. Haluan voittaa maailmanmestaruuden ja vaikka kausi onkin alussa, niin minun on käytännössä pakko voittaa Teksasissa. Teimme virheen Qatarissa ja olen erityisen pettynyt siitä, kuinka paljon se maksoi minulle pisteissä.

Nakagami oli kuitenkin tyytyväinen vauhtiinsa Losailin illassa, joka tosin päättyi myöhemmin, eli Suomen aikaa tasan tarkkaan klo 23.36 kyyneliin suorituksen lopullisen hylkäyspäätöksen myötä.

– Se oli hieno taistelu ja kilvanajoa korkeimmalla mahdollisella tasolla. Se oli myös trilleri, jonka haluaan toistaa mahdollisimman pian, eli Austinissa, julistaa Nakagami.

Nakagamin tavoitteet siintävät tiukasti MotoGP-luokassa.

– Aion voittaa tänä vuonna Moto2:n mestaruuden ja nousta sen myötä MotoGP-luokkaan. Haluan kilpailla Honda RC213V-prototyyppipyörällä ja jos se ei onnistu, niin kyllä RCV1000R-tuotantomallikin käy.

Marquezille lisää kunniaa
”urheilun Oscarin” myötä

Austinin 5513 metrin mittainen Circuit Of The Americas debytoi viime vuonna MotoGP-sarjassa.

Kallio sijoittui silloin Moto2-luokan kisassa kolmanneksi Nicol Terolin ja Rabatin takana. Nakagami keskeytti.

Moto3-luokan vei nimiinsä Alex Rins ja MotoGP:ssä neitseellisen osakilpailuvoittonsa nappasi Marc Marquez. Kautta 2013 hallinneet espanjalaiskuljettajat juhlivat voittoa siis kaikissa luokissa.

Tämän kauden ykkössijalla Qatarissa käynnistänyt hallitseva maailmanmestari Marquez vastaanotti keskiviikkona Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa järjestetyssä Laureus-gaalassa Vuoden Läpimurto-pokaalin.

Giacomo Agostinilta ja Mick Doohanilta ”urheilun Oscarin” pokannut Marquez kukisti äänestyksen viimeisessä vaiheessa Afganistanin kriketti-maajoukkueen, ranskalaisen seiväshyppääjä Raphael Holzdeppen, kolumbialaisen pyöräilijän Nairo Quintanan sekä golfarit, englantilaisen Justin Rosen ja australialaisen Adam Scottin.

Uusin numero