Kalliolle kaksivuotinen sopimus KTM:n tehdastalliin: tähtäimessä paikka MotoGP-luokassa 2017

Ratkaisu merkitsee vuoden kilpailutaukoa ensi kaudeksi, mutta Kallio on jo innoissaan tulevasta.

-Olen tavoitellut paluuta MotoGP-luokkaan jo pidempään, mutta aiemmat open-luokan pyöriä koskeneet tarjoukset eivät ole houkutelleet, sillä ajaminen jämäsijoista ei motivoi. Tämä KTM:ltä auennut mahdollisuus antaa toivottavasti tilaisuuden päästä käsiksi kilpailukykyiseen tehdaskalustoon, jolla voi haastaa kärjen tosissaan. Olemme puhuneet mahdollisuudesta kisapaikkaan kaudelle 2017, mutta toki se täytyy ensin ansaita tekemällä parasta mahdollista kehitys- ja testityötä pyörän kanssa ensi vuonna, Kallio kertoi suunnitelmistaan.

Kuluvalla kaudella Italtransilla ja QMMF:llä Moto2-luokassa ajanut Kallio iloitsee paluusta suuremman pyörän pariin, sillä tämän vuoden renkaiden kanssa paininut kuski on todennut MotoGP:ssä kaudesta 2016 eteenpäin käytettävien Michelinin renkaiden sopivan hänelle nykyisiä huomattavasti paremmin.

-Olen ajanut useaan otteeseen testiä Michelinille ja he siirtyvät ensi vuodesta eteenpäin MotoGP-luokan ainoaksi rengastoimittajaksi. Tunnen renkaat hyvin tekemäni kehitystyön takia ja ne istuvat ajotyyliini mainiosti. Kuluva kausi Moto2-luokassa on sujunut pääosin murheellisissa merkeissä rengasongelmien kanssa taistellessa ja toivoisin voivani jättää nämä huolet nyt taakse, Kallio avasi tunnelmiaan.

Kalliolla ja KTM:llä on takanaan kuusi vuotta onnistunutta yhteistyötä ja kolme yhdessä saavutettua MM-mitalia. Paluu tuttuun talliin tuo Kalliolle hymyn huulille.

-Tämä on oikeastaan mieluisin mahdollinen porukka tällaiseen projektiin. Luotto on vahva puolin ja toisin ja koska urani parhaat alkuhetket olivat KTM:llä 125cc-luokassa, on hienoa jatkaa töitä heidän kanssaan nyt kuninkuusluokassa.

Vuoden 2015 viimeiset kisat Kallio ajaa qatarilaisen QMMF-tiimin väreissä, tulevana viikonloppuna Malesian Sepangin radalla ja kauden päätteeksi Espanjan Valenciassa. Huolimatta häämöttävästä kisatauosta, Kallio ei heittäydy tunteelliseksi, koska kilpailu-ura ei ole hänen kohdaltaan vielä päättymässä.

-Päätös ei ollut helppo, sillä tämä ratkaisu merkitsee minulle vähintään vuoden taukoa MM-sarjasta. Tässä tapauksessa otin riskin ja lähdin tavoittelemaan himoitsemaani MotoGP-paikkaa testikuskin työn kautta. Jäljellä olevat kaksi osakilpailua eivät tunnu haikeilta, koska en usko missään tapauksessa näiden olevan urani viimeisiä kisoja. Nykyinen QMMF-tiimini tarjosi minulle jatkopaikkaa ensi kaudeksi, mutta vaikka arvostan heitä kovasti tallina ja Moto2-kisakausi 2016 heidän kanssaan ei olisi ollut huono vaihtoehto sekään, päätin seurata haavettani ja siirtyä MotoGP:n pariin. Tunnelmat ovat siis hyvät, Kallio päätti.

Työt jatkuvat Sepangin GP:ssä

Moto2-luokan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Malesiassa tulevana viikonloppuna. Kaakkois-Aasian metsäpaloista syntyneen saastepilven alle sukeltanut Sepangin rata tarjoaa tuttuun tapaansa hikisiä tunnelmia sekä kuskeille että yleisölle, lämpötilojen kohotessa reilusti yli kolmenkymmenen asteen ilmassa ja yli viidenkymmenen asteen radan pinnassa.

Mika Kallio starttaa kisaviikonloppuun odottavin tunnelmin ja toivoo Australiassa löytyneen vauhdin kantavan myös Malesian radalla.

-Australian viikonloppu osoitti meidän kilpailukykymme parantuneen edellisistä kisoista ja yritämme edelleen kehittää pakettia täällä. Pyörän soveltuminen tälle Sepangin radalle on tosin minulle täysi arvoitus toistaiseksi. Kuten kahdessa viime kilpailussa nähtiin, radan profiili vaikuttaa paljon suorituksiimme tällä hetkellä. Sääolosuhteet ovat täysin vastakkaiset viime viikonloppuun nähden, koska Australiassa on aina poikkeuksellisen kylmää ja täällä Malesiassa taas ajetaan trooppisissa keleissä. Rengastoimittaja tuo Sepangiin koko MM-kiertueen pehmeimmät seokset, kun taas Phillip Islandilla oli käytössä kovimmat versiot saatavilla olevista renkaista. Jännityksellä odotan, mitä tuleman pitää, Kallio totesi.

Uusin numero