Kalliolla suuria vaikeuksia Jerezissä – Ajo kymmenes Moto3:ssa

Kallio jäi päivän kahden harjoitusjakson yhteistuloksissa 15. sijalle, eikä kärkiporukan ulkopuolelle jäänyt sijoitus suoranaisesti tyydyttänyt Moto2-luokan MM-pisteissä toisena majailevaa suomalaiskuskia.

Suurimmat ongelmat aiheutuivat renkaiden heikosta pidosta.

– Outo juttu. Erityisesti takapään pito oli heikko, eikä siihen tuntunut auttavan mikään. Uudesta renkaasta ei ollut mitään apua, eikä myöskään niistä muutoksista, joita ehdimme treenien aikana kokeilla esimerkiksi takaiskariin, Kallio ihmetteli.

– Pito oli selkeästi parempi aamulla, kun oli vielä viileämpää. Iltapäivällä, kun lämpötila nousi, pito oli taas heikompi. Se näkyi myös kierrosajoissa, sillä nopeimman kierrosaikani ajoin monen muun tapaan aamulla. Muutenkin kierrosajat olivat nyt sekunnin heikompia, kuin normaalisti täällä, Kallio jatkoi.

Moto2-luokan parhaan kierrosajan kellotti espanjalainen Esteve Rabat. Kallio jäi Rabatin kärkiajasta .43,227 reilut 1,4 sekuntia.

– Ero on tarkoitus kuroa kiinni muutoksilla, joita teemme pyörääni vielä perjantai-illan aikana. Aikomuksena on muuttaa pyörän akseliväliä sekä tehdä pieniä muutoksia etu- ja takaiskareihin. Jos näillä muutoksilla vaan saamme pyörää paremmaksi, niin ei tässä mitään suurempaa hätää ole. Ero kärkeen on kuitenkin vielä suhteellisen pieni.

Ajo tyytyväinen avaussessioon

Niklas Ajo sai hyvän vauhdin päälle Moto3-luokassa.

Hän ajoi KTM:n tehdaspyörällään ensimmäisessä harjoituksessa neljänneksi ja jälkimmäisessä kymmenenneksi. Avant Tecno-tiimin kuljettaja oli kymmenes myös perjantain yhdistetyllä tuloslistalla.

– Olen tyytyväinen ensimmäiseen harjoitukseen. Aamulla kaikki kulki hyvin ja minulla oli hyvä tuntuma pyörään. Olosuhteet vaihtuivat iltapäivällä ja mikään ei tuntunut oikeastaan enää samalta. Lauantaina renkaisiin on pyrittävä hakemaan parempaa pitoa, painotti Ajo.

Moto3-luokan nopein oli Jonas Folger ennen Alex Rinsia, Maverick Vinalesia ja Luis Salomia. Ajon ero kärkeen kirjattiin lukemin 1,128.

Lorenzo nopein MotoGP:ssä

MotoGP-luokassa Espanjan GP:n avauspäivän parhaasta vauhdista vastasi Yamahan Jorge Lorenzo. Hän kukisti reilulla kymmenyksellä Hondan Dani Pedrosan.

Lorenzo otti kärkipaikan haltuunsa molemmissa harjoituksissa.

– Toisen harjoituksen alussa minulla oli aamua parempi tuntuma ajamiseen, mutta lämpötilan noustessa oli vaikea pitää yllä samaa vauhtia. Lauantaina tavoitteena on parantaa kierrosaikaa 3-4 kymmenyksellä. Olen tyytyväinen perjantaihin, mutta haluan lisää, julisti Lorenzo.


Yamahan satelliittitiimin Cal Crutchlow jatkoi hyviä otteitaan ollen kolmas ennen Lorenzon tiimikaveria Valentino Rossia ja Pedrosan tiimikaveria Marc Marquezia.

Rossi ja Marquez jäivät pohjista reilut kolme kymmenystä.

Moto2-luokan perjantain harjoitukset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2013/SPA/Moto2/FP2

Moto3-luokan perjantain harjoitukset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2013/SPA/Moto3/FP2

MotoGP-luokan perjantain harjoitukset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2013/SPA/MotoGP/FP2
 

Uusin numero