Kalliolla ongelmia MM-päätöksessä

Kilpailun voittoa kotiyleisönsä edessä tuuletti kauden kolmannen ykkössijansa viimeistellyt Nicolas Terol, josta Kallio jäi 23,555 sekuntia.

Terolin voitto oli ylivoimainen, sillä toisena maalilinjan ylittänyt maanmies Jordi Torres jäi hänestä 4,047 sekuntia.

Kolmannesta sijasta käytiin tiukka taistelu ranskalaisen Johann Zarcon ja italialaisen Simone Corsin välillä. Zarco kuittasi sen tuhannesosan turvin.

Kallio omasi Valenciaan lähdettäessä teoreettiset mahdollisuudet MM-pronssiin, joskin hänen ensi kauden Marc VDS-tiimikaverillaan Esteva Rabatilla oli 19 pisteen etu puolellaan. Espanjalainen Rabat poimi pronssin talteen ajamalla Ricardo Tormo-radalla viidenneksi.

Espanjalainen Pol Espargaro varmisti mestaruuden jo edellisessä kilpailussa Japanin Motegissa. Espargaro johti Valencian kisaakin vakuuttavasti jo yli kahdella sekunnilla, kunnes hän kaatui. Mestari keuli kaikessa rauhassa maaliin loppujen lopuksi sijalla 29.

Mestaruudesta pitkään ennen Australian GP:n loukkaantumista kamppaillut Kallion englantilainen tiimikaveri Scott Redding päätti urakkansa Moto2-luokassa 15. sijaan 3,924 suomalaisen takana.

Espargaro kuittasi kultaa pistein 265. Reddingin 225 pistettä riittivät hopeaan. Rabat piti Kallion takanaan pistein 215-187.

Redding ja Espargaro siirtyvät ensi kaudella MotoGP-luokkaan. Työt alkavat välittömästi maanantaina Valenciassa. Redding kilpailee jatkossa Hondan tuotantomallilla Gresini-tiimissä. Espargaron nousujohteinen ura jatkuu Yamahan Tech 3-satelliittitiimissä.

Mika: ”Takarengas temppuili”

– Startti onnistui hyvin ja pääsin heti hyvään kyytiin. Löysimme aamun warm-upin aikana pyörän säätöihin parannusta ja ajaminen tuntuikin paljon paremmalta eiliseen verrattuna, Kallio kommentoi urakkansa alkua yli 100 000 silmäparin edessä.

– Sitten takarengas alkoi temppuilla. Olin noussut viidenneksi ja ajanut sillä paikalla noin kierroksen verran, huomasin, että takarengas alkoi menettää pitoa, suti ja kuumeni. Kävi ihan sama juttu, kuin Australian Phillip Islandilla muutama viikko sitten, Kallio kertoi tiedotteessaan.

– Sen jälkeen ei ollut enää paljoakaan tehtävissä. Koetin vain selviytyä maaliin ja rukoilin, että rengas kestäisi, eikä räjähtäisi kesken kaiken. Siitä oli lähtenyt isoja paloja, samalla tavalla kuin Phillip Islandin kisassa.

MM-psiteidenneljäs sija on kuitenkin Kallion paras sijoitus nykyisessä luokassaan.

– Kyllähän se tietysti vähän harmittaa, että kausi päättyi näin, kun parempaankin olisi ollut saumat. Mutta jäipähän jotain hampaankoloon ensi kautta varten.

Marc VDS-tiimini aloittaa valmistautumisen tulevaa kautta varten heti ensi viikolla Espanjan Jerezissä ajettavissa kaksipäiväisissä testeissä.