Kalliolla nihkeä avaus helteisessä Malesiassa

Kallio kiersi Sepangin radan nopeimmillaan ajassa 2.09,154, joka syntyi jo neljännellä kierroksella. Rataennätys 2.07,959 on Kallion nimissä viime kaudelta.

Session alkaessa ilman lämpötila oli 31 astetta. Radan pinnasta mitattuna pykäliä löytyi 12 enemmän samalla kun kosteusprosenttia tapaili 70:ää.

Kärkeen karautti suomalaistalli Ajo Motorsportin riveihin ensi kaudella liittyvä Johann Zarco ajalla 2.08,048. Kallion eroksi pohjiin kirjattiin 1,106 sekuntia.

Mestaruuteen tukevan otteen omaava Kallion Marc VDS-tiimikaveri Esteve Rabat ajoi toiseksi 0,228 sekuntia Zarcosta. Thomas Lüthi hiillosti Rabatia ainoastaan 11 tuhannesosan päässä.

Kallion hopeataistelussa haastamaan pyrkivä ja Australian GP:n voitto vyöllään Malesiaan saapunut Maverick Vinales oli ensimmäisessä treenissä 12:s 0,338 sekuntia suomalaisen edellä.

Ajo 15:s – Miller kärjessä

Niklas Ajo ajoi Husqvarnallaan 15:nneksi Moto3-luokan avausharjoituksessa ajalla 2.15,422.

Kärkipaikan poimi haltuunsa mestaruudesta KTM:llä taisteleva Jack Miller lukemin 2.13,773, joista Ajo jäi 1,649 sekuntia.

Miller kukisti Hondalla toiseksi tulleen Efren Vazquezin 0,166 sekunnilla.

Sarjaa 20 pisteellä johtava Alex Marquez päätyi Hondalla viidenneksi 0,540 sekuntia kärjestä.

MotoGP:n ykkönen oli uransa 150. kuninkuusluokan osakilpailua ajava Hondan Dani Pedrosa: 2.01,379.

Aleix Espargaro ylsi kaatumisesta huolimatta Forward-tiimin Yamahalla toiseksi vain 14 tuhannesosaa Pedrosan takana. Kolmanneksi kiirehtinyt Yamahan Jorge Lorenzo jäi puolestaan Espargarosta 23 tuhannesosaa.

Marc Marquez oli Hondalla neljäs ja Valentino Rossi Yamahalla kuudes. Erot pohjiin 0,291 ja 0,463 sekuntia. Marquezin ja Rossin väliin kiilasi Hondan LCR-tiimin Stefan Bradl 0,337 sekuntia Espargarosta.

Sepangissa ajetaan perjantaina edelleen toiset harjoitusjaksot.