Kallio vs. Grönholm Inkoossa

Kyseessä on Finnish Crosskart Challenge-sarjan avausosakilpailu joka ajetaan Grönholmin kotikunnassa Inkoossa 14. helmikuuta.

Mielenkiintoseksi kilpailun tekee edelleen se, että Kallion sekä Grönholmin lisäksi kisassa ajavat muiden muassa rallicrossin Amerikan sarjan mestari ja Marcuksen suojatti Joni Wiman ja rallilegenda poika Niclas Grönholm.

Kallio osallistuu kilpailuun uuden karhealla Speedcar-kilpurillaan ja haastaa ammattikuljettajat, vaikka kokemusta onkin tietenkin enemmän kaksipyöräisistä.

Speedcar-autosta ei tehot lopu sillä ainoastaan 312 kiloisessa autossa on moottoritehoa huikeat 150 hevosvoimaa.

Kisa ajetaan sprinttikilpailuna ja Inkoon reitti vedetään läpi peräti kuusi kertaa, mistä kokonaisaika koostuu

– Kyllähän tässä on mielenkiintoinen asetelma kun vastassa on omia kasvatteja, heidän lisäksi on tietenkin yli 20 kovaa Speedcar-sarjakuljettajaa, joilla on niin sanotusti homma hallussa. Oma kilpuri
saatiin myös vuodenvaihteessa ja on kyllä hieno auto joten hauska päästä ajamaan vaikka kieltämättä halu pärjätäkin on, Grönholm toteaa.

”Piti kysyä äidiltä!”

Päätös lähteä viralliseen kilpailuun ei ollut helppo ja Grönholmin piti ottaa yhteys äitiinsä, ennen kuin pystyi ilmoittautumaan kilpailuun.

– Näytösajot on aina eri juttu mutta tässä otetaan miehestä mittaa oikein kunnolla ja kyllä äidiltä asiaa piti kysäistä. Kyllä sinne mennään ihan yrittämään, toivottavasti tämä auttaa lajia taas hiukan eteenpäin ja saadaan katsojia paikalle. Kyseinen autohan on todella hieno, vauhti ja äänimaailma on omaa luokkaansa ja kun kaikilla on samanlainen auto niin ei jää kysymysmerkkiä kuka oli päivän nopein, Grönholm naurahtaa.

Kallio kiirehtii Inkooseen Valencian Ricardo Tormo-radalta, jossa Moto2- ja Moto3-luokkien vuoden ensimmäinen virallinen testijakso ajetaan 10.-12. helmikuuta.

Inkoon kilpailuun on vapaa pääsy. Kilpailu alkaa lauantaina kello 10.00 ja päätty 16.00.
 

Uusin numero