Kallio valmiina ”sorvin ääressä”

Neljännen kilpailukautensa belgialaisen Marc VDS -tallin riveissä starttaava Kallio, 31, saa Valencian testeissä käyttöönsä tulevan kauden työvälineensä, joka on varustettu vuoden 2014 Kalex-rungolla.

– Runkoa pääsimme testaamaan jo marraskuussa Jerezissä, mutta nyt pyörään on tullut myös aika paljon muuta uutta. Pyörä on esimerkiksi ulkonäöllisesti hieman erilainen, sillä katteet ovat uudet ja erilaiset. Myös uusia osia on paljon, vaikkei niissä sinänsä mitään maata mullistavaa ja erikoista olekaan. Uskoisin, että pyörän perusfiilis ja tuntuma säilyy aika lailla viimevuotisen kaltaisena, Kallio sanoo.

Myös nyt alkavan testijakson lähtökohtana toimii viime kauden päättänyt Valencian osakilpailu.

– Lähdemme niillä samoilla säädöillä liikkeelle ja teemme muutoksia tarpeen mukaan. Ensimmäinen päivä nyt varmaankin kuluu testatessa, että kaikki toimii, mutta sen jälkeen pyrimme löytämään apuja erityisesti viime kaudella vaivanneisiin ongelmiin, kuten pyörän takapään pitoon ja rengaskestävyyteen.

– Lisäksi yritämme miettiä lisäpainojen sijoittelua. Siihen meillä on jo viime kaudelta hyviä ajatuksia, mutta niiden toimivuutta uuden rungon kanssa täytyy vielä testata, Kallio kertoo viitaten 7-8 kg lisäpainoihin, joita 215 kg yhteispainosääntö kevytrakenteiselta suomalaiskuljettajalta edellyttää.

Ei vielä virallisia
kisamoottoreita

Sen sijaan ensimmäisen testijakson kierrosajoista Kallio ei vielä halua ottaa suuria paineita.

– Kierrosajat eivät oikein muutenkaan ole vertailukelpoisia, sillä täällä ei vielä ole virallisia kisamoottoreita käytössä. Näissä täällä käytettävissä moottoreissa saattaa olla jopa puolen sekunnin eroja, joten näiden testien perusteella en vielä lähtisi tekemään pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Valencian testeistä Kallio tiimeineen suuntaa Espanjan Jereziin, jossa ajetaan toinen kolmipäiväinen testijakso heti ensi viikon tiistaista torstaihin. Kolmas testijakso koittaa maaliskuun alussa Australiassa Phillip Islandin radalla, jossa Kallio testaa Dunlopin renkaita viime vuoden rengasfarssin välttääkseen.

Kausi alkaa 23. maaliskuuta Qatarissa Losailin radalla.
 

Uusin numero