Kallio uskoo voittoon, mutta ei ihmeeseen

Syystäkin, sillä aika-ajo kulki vielä vaikeiden harjoitusten jäljiltä varsin mallikkaasti. Starttipaikka kakkosruudusta tarjoilee tukevat eväät kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun.

Kalliolla on tilaisuus varmistaa sunnuntaina Moto2-luokan MM-hopea ja siinä sivussa siirtää Marc VDS-tiimikaverinsa Esteve Rabatin vääjäämättömästi tuloillaan olevia mestaruusjuhlia kauden viimeiseen, eli perinteisesti Valenciassa 9. marraskuuta ajettavaan osakilpailuun.

Rabatilla on 41 pisteen etu toisena olevaan Kallioon. Kolmantena majaileva Maverick Vinales on puolestaan jäänyt 20 pistettä Kalliosta. Rabatille riittää mestaruuden sinetiksi seitsemäskin sija, vaikka Kallio voittaisikin kisan.

– Sunnuntaina ehdoton päätavoitteeni on voitto, mutta Titon (Rabat) tavoittaminen pisteissä vaatisi ihmeen, myöntää Kallio.

Kallio odottaa tutun hurjaa kapinaa voitosta Sepangissa. Siitä väännöstä hän ei suinkaan unohda Vinalesia, jolla on suomalaisen tavoin tältä kaudelta kolme voittoa tilillään. Rabatilla niitä on jo seitsemän.

– Olen ollut lähellä Titoa koko ajan, mutta Vinales on hänkin ollut viimeisissä kilpailuissa todella nopea. Minun pitää miettiä myös Vinalesia, Kallio viittaa samalla hopean puoleen.

Vinales on lyöty hopean osalta, jos Kallio saavuttaa Sepangissa kuusi pistettä tätä enemmän.

Uusin numero