Kallio tuhahti: ”Me ei ymmärretä tuosta pyörästä tällä hetkellä mitään!”

Kallio oli torstain molemmissa vapaissa harjoituksissa sijalla 19. Ensimmäisissä harjoituksissa eroa kärkeen kertyi 2,9 sekuntia ja toisissa harjoituksissa 2,1 sekuntia. Kallio oli täysin ymmällään tilanteesta.

– Me ei ymmärretä tuosta pyörästä tällä hetkellä mitään. Muutimme todella radikaalisti säätöjä molempiin harjoituksiin, mutta mitään eroa ei tapahtunut pyörän käyttäytymisessä. Täysin käsittämätön asia, jollaista en ole kokenut ikinä ennen urani aikana, Kallio kertoi harjoitusten jälkeen.

Perjantain vapaat harjoitukset ovat ainoa mahdollisuus hakea viimeisiä säätöjä pyörään ennen aika-ajoja ja itse kilpailua. Suomalaiskuljettaja talleineen yrittää viimeiseen asti kaivaa ässän hihasta, vaikka se totuttua syvemmällä tuntuukin olevan.

– Perjantaina on pakko vielä kokeilla radikaaleja muutoksia esimerkiksi jousituksen osalta ja yrittää löytää ratkaisu ongelmiin. Töitä on paljon edessä, mutta toisaalta tästä ei ole enää kuin yksi suunta ja se on ylöspäin, Kallio toteaa.

Moto2-luokan Qatarin osakilpailun kolmannet vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina kello 18.55 alkaen Suomen aikaa. Lauantaina vuorossa ovat aika-ajot kello 17.55 ja sunnuntaina MM-kauden ensimmäinen osakilpailu alkaa kello 19.20.

Sarjan suorat lähetykset Suomessa näyttää Nelonen Pro.

Uusin numero