Kallio: ”Tosi hyvä fiilis!”

Eturivin kolmannen lähtöruudun napannut Kallio jätti aika-ajossa taakseen MM-sarjaa 22 pisteen erolla johtavan Marc VDS -tallikaverinsa Esteve ”Tito” Rabatin, aivan kuten oli suunnitellutkin.

– Aika-ajosta jäi tosi hyvä fiilis. Se oli tietysti tärkeintä, että Tito jäi taakseni, mutta päivä oli muutenkin kaikin puolin erinomainen, tyytyväinen Kallio laukoi.

– Muutokset, joita teimme eilen pyörän etupäähän, menivät oikeaan suuntaan ja pyörä tuntui jo heti aamun kolmannessa vapaassa harjoituksessa eilistä paremmalta. Lisäksi pystyin ajamaan monta tasaisen hyvää kierrosta, yksin ja ilman imuapua. Sekin oli tosi hyvä juttu.

Kallio sai tehdä täyden päivätyön sijoituksensa eteen.

– Helppo aika-ajo ei kuitenkaan missään nimessä ollut. Pito heikkeni aamusta aika reilusti, kun ilman lämpötila nousi, eikä aika todellakaan tullut mitenkään helpolla. Mutta toisaalta, olosuhteet olivat kaikille samat.

Kallio jäi paalupaikalle ajaneesta Maverick Vinalesista vain 57 tuhannesosaa.

– Tosi tiukkaa oli. Ei se paalupaikka kauaksi jäänyt, eikä kyllä kakkosruutukaan, 0,006 sekuntia kakkosruutuun ajaneesta Johann Zarcosta jäänyt Kallio ihmetteli.

– Mutta kisa on sitten ihan oma lukunsa. Omaa kisataktiikkaa täytyy vielä miettiä, mutta tärkeintä on ehtiä nopeasti alta pois ensimmäisestä mutkasta, jossa usein sattuu ja tapahtuu. Sen jälkeen voi sitten katsella, kannattaako lähteä repimään eroa heti alkuun vai käyttää jotain muuta taktiikkaa, Kallio pohti.

Moto2-luokan kisa ajetaan sunnuntaina klo 13.20 Suomen aikaa.

Uusin numero