Kallio tönittiin nurin kuudennelta sijalta Australiassa

Taistelu Moto2-luokan viidennestä sijasta päättyi epäonnisesti, kun kilpakumppani ajoi Kallion kylkeen ja kisa jäi kesken kaksi kierrosta ennen maalia.

– Olin aivan viidentenä ajaneen perässä ja kääntynyt jo mutkaan sisään, kun takaa tultiin kylkeen. Täytyy kyllä todeta, että suurin piirtein ne on aina samat naamat, jotka siellä koheltaa, kauden ensimmäisen keskeytyksen kokenut Kallio kuittasi.

– Ryhmässä oli 7 kuskia ja huomasin, että renkaani olivat kisan lopulla paremmassa kunnossa kuin useammilla muilla rauhallisemman ajotyylini ansiosta. Olin jo noussut hyvin ryhmän perältä ja viides sija oli aivan otettavissa.

– Harmittaa, kun nämä viikon välein ajetut kolme kaukokisaa menivät enemmän ja vähemmän pieleen. Ei ollut tuuria matkassa, kun monet ongelmat jättivät pistepussin aika laihaksi näissä kisoissa, summasi Kallio.

Sunnuntain kisapäivän positiivinen asia Kallion osalta oli se, että kisavauhti oli huipputasolla. Vain kilpailun ylivoimaiseen voittoon ajanut Pol Espargaro oli muita selvästi edellä.

– Pyörän painopistettä muutettiin ja keulan tuntuma kohentui. Kisan puolenvälin tienoilla pystyin ajamaan kovempia aikoja kuin toisena ja kolmantena ajaneet. Kisavauhtiin voi olla tyytyväinen, vaikka muiden kanssa isossa ryhmässä taistellessa menee aina aikaa hukkaan.

– Monessa kilpailussa minulla on ollut ongelmana turhan heikoksi jäänyt lähtöpaikka. Jatkossa täytyisi aina päästä vähintään yhdeksän joukkoon eli kolmeen ekaan riviin, koska kärjen takaa startatessa on hyvin vaikea nousta kärkiryhmään, Kallio päätti.

Uusin numero