Kallio: ”Taas tässä kävi näin!”

Kisassa vahvan startin ottaneen ja ensimmäiset neljä kierrosta kisan johtopaikkaa pitäneen Kallion unelma voitosta mureni pala palalta, kun kilpakumppanit napsivat miehen yksi kerrallaan. Ruutulipulle Kallio päätyi lopulta seitsemäntenä, espanjalaisen tulokaskuski Maverick Vinalesin viedessä voiton kotiyleisönsä edessä.

Syynä Kallion vaisuun menestykseen oli takarengasongelma, joka Marc VDS -tallin suomalaiskuljettajaa on vaivannut useasti aiemminkin.

– Sama juttu ja sama ongelma, mutta tällä kertaa se ilmeni paljon pahempana. Kisan alkupuolisko sujui vielä hyvin, mutta sitten takarengas rupesi menettämään pitoa. Ja vielä paljon aikaisemmin kuin yleensä.

– Eikä siinä auttanut edes se, että yritin säästellä rengasta alussa. Kierrosajat olivat maltillisia ja silti tässä kävi taas näin.

– Ei siinä ollut mitään mahdollisuutta taistella muita vastaan, kun rengas vaan suti ulostulossa, Kallio tuhahti.

Koko viikonlopun ajan hyvässä vireessä ollut Kallio oli pettynyt myös olosuhteisiin, jotka Kallion epäonneksi muuttuivat juuri kisapäivän aamuna.

– Tänään oli hieman erilaiset olosuhteet kuin muina päivinä. Aamulla satoi vettä ja kisan aikaan oli selvästi viileämpää. Pito oli tänään selkeästi muita päiviä heikompi.

Kalliolle harmillinen juttu oli myös se, että suomalaisässän pahin kilpakumppani, tämän Marc VDS -tallikaveri ja MM-pistekärki Esteve Rabat onnistui tänään loistavasti ja nousi viidennestä lähtöruudusta toiseksi.

– Pistetilanteen kannalta tämä oli tietysti kaikista ikävin juttu, sillä nyt piste-ero kasvoi 33 pisteeseen, kun se vielä viime kisan jälkeen oli 22 pistettä, MM-kakkonen totesi.

– Täytyy tosin muistaa, että vielä on neljä kisaa jäljellä ja 100 pistettä jaossa. Takarengasongelmalle täytyy kyllä saada tehtyä jotain, sillä vaikka kahden viikon kuluttua ajetaankin minulle hyvällä Japanin Motegin radalla, ei siitäkään ole paljon hyötyä, jos kaikkia osa-alueita ei saada toimimaan.

Japanin Motegin osakilpailu starttaa samalla MotoGP-sirkuksen kolmen viikon kaukokiertueen, jonka aikana kuljettajat vierailevat niin Japanissa, Australiassa kuin Malesiassa. Kaukokiertueen avausosakilpailu ajetaan 12. lokakuuta Motegissa.
 

Samanlaisia ​​uutisia

Juho Kantolan paluu SM-sarjaan toi onnistumisia

Juho Kantola saalisti Circuit Racingin Alastaron SM-osakilpailusta kaksi podiumsijoitusta Supersport 300-luokassa. Voittokaan ei ollut kaukana, ja nälkää jäikin niin että kilpakumppanit saavat jatkossa olla entistäkin tarkempana.

Viimeisin numero