Kallio: ”Sellainen tunne, että rengas ei pysy asfaltin pinnassa”

Mika Kallio ei saavuttanut haluamaansa lähtöpaikkaa kahdesta ensimmäisestä rivistä, kun se tavoite jäi puolen sekunnin päähän.

Marc VDS-tallin suomalaiskuskin lähtöpaikaksi jäi viidennen rivin 14. lähtöruutu. Paalupaikalle varsin ylivoimaisella erolla ajoi Pol Espargaro, jonka kierrosajasta Kallio jäi 1,366 sekuntia.

– Perjantain treeneissä kilpailukyky oli lähellä kärkeä, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa löytää parannusta kierrosaikoihin yhtä paljon kuin monet muut kärkikuskit. Lopulta oli monesta asiasta kiinni, että ei saatu aikaan riittävän kovaa suoritusta, Kallio summasi.

– Sektoriaikani näyttivät paljon paremmalta kuin lopputulokset. Aika-ajon lopulla parhaat yritykseni kariutuivat ruuhkaan, joka on tällä radalla varsin yleinen ongelma.

– Pyörän etupään säätöihin en ollut tyytyväinen. Tunne oli sellainen, että rengas ei pysy asfaltin pinnassa, jos yritän yhtään kovempaa. Kisapäiväksi tehdään muutoksia, että saisin enemmän painoa keulalle, joka toivottavasti parantaisi myös kääntyvyyttä.

– Tällä nopealla ja röykkyisellä radalla tuli jälleen esille tuttu ongelma pyörän ajettavuuteen ja kisapituuteen liittyen. Täydellä tankilla tuntuma on hyvä, mutta pyörän ajettavuus heikkenee selvästi puolivälin jälkeen, kun bensakuorma kevenee. Tämän ongelman vuoksi jouduin ajamaan aika-ajossakin täydellä tankilla, Kallio vertaili.

Viime sunnuntaina edellisen Moto2-kilpailun Malesiassa voittanut Alex De Angelis kaatui aika-ajossa jääden 22. ruutuun. Hän loukkasi vasenta kättään, jonka kaksi sormea vaativat leikkaushoitoa.

Niinpä kahtena viime vuonna Australian kisan voittanut kuljettaja joutuu jättämään tämän kilpailun väliin.
 

Uusin numero