Kallio Racingin tiivis kisaputki jatkuu ulkomailla

Sarjassa vakituisesti ajava Niki Tuuli saa kilpailussa rinnalleen Joel Vinnikaisen, joka lähtee kilpailuun villin kortin turvin.

– Vähän on alkanut jännittämään. En ole aikaisemmin ajanut noin isolla radalla, joten tavoitteena on vain saada hyvä tatsi päälle ja pysyä pystyssä. Vauhdillisesti olisi hienoa pysyä Nikin ja toisen suomalaiskuskin, Eemeli Lahden kyydissä, Vinnikainen pohti.

Viikko Nürburgringin jälkeen on vielä luvassa kotimaisen ratamoottoripyöräilykauden päätösosakilpailu Virossa, Pärnun Auto24ringillä, jonne Räyskälän peruutettu osakilpailu siirrettiin.

Pärnussa ajetaan vain yksi kilpailu puolitetuin pistein. Kisatapahtumat ajoittuvat normaalista poiketen perjantaille ja lauantaille.

Vesa Kallio: ”Onneksi
Nikille ei käynyt mitään”

Kotimaan ratamoottoripyöräkauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Virtasalmen Motoparkissa.

Osakilpailu oli viimeinen Suomen radoilla ajettava osakilpailu ja kilpailuvoittojen lisäksi siellä ratkottiin myös useamman luokan mestaruustittelit.

Myös Vesa Kallio varmisti itselleen mestaruustittelit molemmista ajamistaan luokista, Superbikeista ja Superstock 600-luokasta.

Superstock 600 -luokassa ajettiin lauantaina kovaa. Aika-ajojen kärkikolmikko Vesa Kallio, Niki Tuuli ja Valter Patronen kaasutteli alle rataennätyksen olevia kierrosaikoja ja lopulta uusi rataennätys kirjattiinkin Kallion nimiin.

Lauantain kilpailu ajettiin kuitenkin pääasiassa Tuulen komennossa. Tuuli olikin jo ottamassa kilpailun voiton, kunnes viimeisessä mutkassa kolahti ja peräkkäin ajaneet Tuuli ja Kallio osuivat yhteen.

– Mulla meni jarrutus siinä leveäksi, eikä pyörä enää taittunut oikealta linjalta. Päätin nostaa pyörän pystyyn, etten menisi nurin tai menisin sitten edes kanttarin päältä. Siinä samassa osuttiin sitten yhteen Nikin kanssa. Itse menin nurin ja kilpailu päättyi omalta osaltani siihen, mutta Niki pääsi onneksi vielä jatkamaan pienen lisälenkin jälkeen, Vesa Kallio kertasi.

Maaliin Tuuli tuli lopulta kolmantena, Valter Patrosen ja Juha Kallion jälkeen. Joel Vinnikainen ajoi neljänneksi.

– Kyllähän se tosi paljon harmittaa, että loistava kisa päättyi noin. Meillä oli Nikin kanssa tosi hyvää kisaa, oikein kunnon kilvanajoa. Onneksi Nikille ei kuitenkaan käynyt mitään pahempaa ja itsekin selvisin vähillä vaurioilla, Kallio jatkoi.

Kallion epäonnista lauantaita jatkoi vielä Superbike-luokan kisa, joka ei myöskään mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

– Kisa oli vaikea kaikin puolin. Ei ollut pyörä, eikä mieskään täydessä iskussa.

Kallio leikkasi maalilinjan neljäntenä. Sijoituksestaan huolimatta Kallio kuitenkin varmisti Superbike-luokan Suomen mestaruuden, joka oli miehen toinen. Ensimmäinen mestaruus Superbikeista irtosi vuonna 2009.

– Mestaruus tuntuu ihan mahtavalta. Tällä kaudellahan minun oli tarkoitus ajaa vain muutama Superbike-luokan kisa, mutta kun kausi lähti niin hyvin käyntiin, niin pakkohan se oli katsoa loppuun saakka.

Epäonnisen lauantain jälkeen sunnuntain kisalähdöt olivat jälleen Kallion juhlaa. Kallio voitti molempien luokkien kilpailut ja sinetöi voitollaan myös Superstock 600 -luokan Suomen mestaruuden.

– Sunnuntain Superstock-luokan kisa oli aika paljon erilainen lauantain kisaan verrattuna. Niki ei ollut kisassa mukana ja mestaruustittelistä kanssani vääntänyt Valter Patronen otti huonon lähdön. Aika lailla rauhassa sain ajella koko kisan, eikä tarvinnut puristaa samalla lailla kuin lauantaina.

Myös Vinnikainen oli lähellä palkintopallisijaa. Kovaa taistelua Patrosen ja Juha Kallion kanssa käynyt Vinnikainen sortui kuitenkin pikkuvirheisiin ja kilpakumppanit pääsivät karkuun. Ruutulipulla Vinnikainen oli lopulta neljäntenä, varmistaen samalla itselleen Superstock 600 -luokan SM-pisteiden neljännen sijan. Sijoitus on huima parannus viime vuoden 11. sijaan.

– Sijoitus on ihan kohtalainen, mutta kokemusta on tullut kauden aikana rutkasti lisää. Olisihan se SM-pronssi varmasti hyvältä maistunut, mutta se karkasi muutaman epäonnisen kisan myötä Imatran suuntaan, Vinnikainen harmitteli.

Superstock 600 -luokan kisan jälkeen ajettu Superbike-luokan kisa puolestaan oli Vesa Kallion, Kari Vehniäisen ja Samin Pennan taistoa. Kallio ajoi pitkään kolmantena Pennan ja Vehniäisen takana, kunnes viimeisellä kierroksella tapahtui.

– Olin päättänyt yrittää vielä ohitusta viimeisellä kierroksella. Pojat siinä edelläni päättivät myös ohitella toisiaan ja siinä samassa minulle tarjoutui pieni rako, johon päätin tuikata. Yritykseni onnistui, pääsin kiihdyttämään suoralle ensimmäisenä ja ajoin koko kisan voittoon.

– Voitto tuntui kyllä aika taisteluvoitolta. En olisi uskonut siihen, vaikka pyörä ihan huippuiskussa taas olikin mekaanikkojeni ansiosta.
 

Uusin numero