Kallio Racingin Superstock-tiimi ensimmäistä kertaa tositoimissa

Kallio Racingin kuljettajina sarjan Superstock 600-luokassa toimivat Marko Aarnio, Joel Vinnikainen ja Jasmin Sarjos. Taustavoimissa vaikuttavat ratamoottoripyöräilijäveljekset Mika ja Vesa Kallio, joista jälkimmäinen kilpailee SM-sarjassa myös Kallio Racingin väreissä, mutta isommassa Superbike-luokassa.

SM-avaus sujui
odotusten mukaan

Superstock 600 -luokan kilpailu sujui Kallio Racingilta lähes odotusten mukaisesti. Tiimin parhaimmasta kisasijoituksesta vastasi hallitseva Suomen mestari Aarnio, 29, joka ylitti maaliviivan neljäntenä.

Aika-ajoissa kolmannen lähtöruudun itselleen varmistanut Aarnio ajoi kisassa pitkään kolmantena Tatu Lauslehdon ja Erno Kostamon takana, kunnes pääsi ohittamaan edellään ajaneen Kostamon ja nousi toiseksi.

Sijoitus kuitenkin huononi kisan loppuvaiheessa, sillä kierroksella ohitettavat ja pieni varovaisuus pudottivat Aarnion neljänneksi ja Kostamo sekä Korpiahon kuittasivat Aarniosta ohi.

Kilpailun voitti IDM-sarjassa pääasiallisesti kilpaileva ja sarjaa johtava Tatu Lauslehto.

Vinnikainen starttasi kisaan 12. ruudusta. 17-vuotias Vinnikainen ajoi koko kisan läpi tasaista aikaa ja teki myös muutaman hyvän ohituksen. Palkkioksi ensimmäisestä virallisesta A-luokan startista nuorukaiselle tuli yhdeksäs sija.

Tiimin naisvahvistus, 25-vuotias Jasmin Sarjos lähti kisaan 13. ruudusta. Startti ei mennyt aivan nappiin ja Sarjos putosi ensimmäisen kierroksen aikana useamman sijan, mutta onnistui kuitenkin vielä parantamaan vauhtiaan kisan edetessä ja ajoi jopa oman parhaan kierrosaikansa kisan viimeisillä kierroksilla. Maalissa Sarjos oli lopulta 11:s.

– Ensimmäinen SM-osakilpailu sujui tiimiltämme ihan hyvin, vaikkei palkintopallisijaa vielä tullutkaan. Marko kuitenkin näytti, että vauhtia riittää ja muidenkin kohdalla on jo tapahtunut kehitystä, joten olen luottavaisin mielin, tiimipäällikkö Vesa Kallio kuittasi.

Road Racingin SM-sarja jatkuu Alastaron moottoriradalla 9.-10. kesäkuuta.
 

Uusin numero