Kallio Racingin kuljettaja Sandro Cortese taisteli Supersportin maailmanmestariksi dramaattisessa kauden viimeisessä kisassa Qatarissa

Lauantain kisalähtöjä jouduttiin siirtämään Losailin rata-alueella olleen aamuisen hiekkamyrskyn ja kovan sateen takia. Myös kova tuuli toi haitat TV-kalustolle. Supersportin kilpailu lyhennettiin 12 kierroksen pituiseksi.

Supersportin lämmittelyajon nopein oli Corentin Perolari ja Kallio Racingin Sandro Cortese oli toinen. Mestaruudesta Cortesen kanssa taisteleva Jules Cluzel oli viides. Rata oli lämmittelyajossa kostea.

Heti kisan alussa johdossa oli mestaruutta tavoitteleva pari Cortese-Cluzel. Kolmannen kierroksen jälkeen Cluzel johti, mutta tiukasti kannassa oli Cortese. Viidennen kierroksen umpeuduttua Cortese veti joukkoa, ja Cluzel oli toisena kolmisen kymmenystä takana.

Kisan puolivälissä järjestys oli edelleen sama Kallio Racingin kuljettajan johtaessa. Tiiviissä tuntumassa olivat Cluzel ja Lucas Mahias.

Yhdeksännellä kierroksella Cluzel painui johtoon ohi Cortesen, ja Mahias ajoi kolmantena vajaat puoli sekuntia kärkeä takana. Kymmenennellä kierroksella Mahias siirtyi johtoon ja Cortese oli toisena ennen Cluzelia. Kierroksen umpeuduttua järjestys oli Mahias, Cortese ja Cluzel. Kaikki reilun sekunnin sisällä.

Viimeiselle kierrokselle lähdettiin järjestyksessä Mahias, Cortese ja Cluzel. Sitten tapahtui dramaattinen ratkaisu, kun Cluzel kaatui.

Voittoon ajoi ranskalainen Lucas Mahias (Yamaha) ja Kallio Racingin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese (Yamaha) varmisti voitollaan Superportin MM-sarjan maailmanmestaruuden. Sandro jäi voittajalle kaksi sekuntia.

Kilpailun kolmas oli Federico Caricasulo, jolla on allaan myös Yamaha.
28-vuotias Cortese on historian ensimmäinen kuljettaja, joka on voittanut GP-sarjan Moto3-luokan ja Supersportin mestaruuden
 

Uusin numero