Kallio Racingillä avaimet maailmanmestaruuteen lauantaina ”On tehty paljon uhrauksia”

Jo debyyttikaudellaan viime vuonna MM-mitaleista kuljettajiensa Sheridan Moraisin ja Niki Tuulin kanssa taistellut Kallio Racing on nyt lähempänä unelmaansa kuin koskaan. Tiimi päätti panostaa kauteen 2018 toden teolla ja palkkasi riveihinsä vuoden 2012 Moto3-luokan maailmanmestarin Saksan Sandro Cortesen, joka nyt johtaa MM-sarjaa kuudella pisteellä ennen Ranskan Julez Cluzelia. Sveitsin Randy Krummenacher on 33 pisteen päässä Cluzelista, joten mestaruus tulee olemaan kärkikaksikon välinen taisto.

Viime vuonna täpärästi ilman mitaleita jäänyt tiimi tuleekin nyt tekemään historiaa saavuttamalla Cortesen kanssa vähintään MM-hopeaa.

– Kyllä mulla on ollut vahva usko tiimin tekemiseen jo useamman vuoden ajan, toteaa tiimipäällikkö Vesa Kallio.

– Se kokonaisuus muodostuu aina monesta pienestä osatekijästä ja tänä vuonna ollaan saatu asiat toimimaan hyvin. Ollaan pystytty taistelemaan kärkisijoituksista kaikkina viikonloppuina.

Sandro Cortese pääsi tuulettamaan voittoa jo uransa kolmannessa Supersportin MM-osakilpailussa. Kuva: Kenneth Lambrecht

Vaikka jo MM-hopeakin olisi suomalaistiimille huikea saavutus, kirjoittaisi Kallio Racing historiaa isolla kädellä saavuttaessaan jo toisena kautenaan maailmanmestaruuden.

– Kyllähän mestaruus aina mukavalta tuntuisi, mutta enemmän tietysti lämmittää se tieto, että ollaan tehty asioita oikein ja pystytään menestymään MM-tasolla.

– Olemme tehneet todella paljon töitä ja uhrauksia tämän menestymisen eteen, ja täytyy muistaa, että viime vuosi oli tiimin ensimmäinen kokonainen kausi MM-sarjassa ja monet asiat olivat meille uusia. Tämä kausi on siihen nähden ollut vähän helpompi, kun tiedämme asioista paljon enemmän.

Loris Cresson on nostanut vauhtiaan loppukautta kohden. Edellisessä, Argentiinan MM-osakilpailussa hän sijoittui kymmenenneksi. Kuva: Václav Duska

Yksi Kallio Racingin vahvuus tällä kaudella onkin ollut toimiva yhteistyö niin tiimin henkilökunnan kuin Cortesen sekä sijalla 14 olevan, tiimin nuoren lupauksen, belgialaisen Loris Cressonin kanssa.

– Täksi kaudeksi pyrittiin selkeyttämään asioita ja keskittymään omaan osaamiseen ja sitä kautta tekemään parempaa tulosta. Iso kiitos tiimin henkilökunnalle kuinka sitoutuneita kaikki ovat olleet ja tietysti hyvälle kuljettajakaksikolle, joiden kanssa on ollut hieno työskennellä. Kiitos kuuluu tietenkin myös kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille, jotka ovat olleet mahdollistamassa tätä, Kallio hehkuttaa.

SuperSportin MM-finaali ajetaan lauantaina Qatarissa Losailin radalla kello 17.30 Suomen aikaa.

Uusin numero