Kallio Racing valmensi RR-junioreita Alastarolla

Kalliolla on ajokokemusta GP125 kilpurilla aina MM-sarjasta asti ja valmennuskokemusta omassa teamissa ja lukuisista ratatapahtumista asfalttiradoilla joita Kallio Racing vuosittain järjestää.

– Paikalla oli kahdeksan nuorta kuljettajaa, jotka saivat runsaasti ohjeita 8 tunnin mittaisen valmennuksen aikana. Aluksi käytiin läpi Alastaron moottoriradan ajolinjat ja korostettiin paikkoja joissa on mahdollista tehdä eroa kilpailijoihin, kerrotaan HelRC:n tiedotteessa.

Kun käytössä oli runsaasti aikaa, oli myös mahdollista kokeilla erilaisia ajolinjoja, pyörän asetuksia ja ajoasennon muutoksia.

Kallio ja Sarjos seurasivat rata-alueella kuinka neuvot menivät perille ja miten ajolinjan muutokset vaikuttivat kaarre- ja kaarteesta ulostulonopeuteen. Myös erilaisia jarrutustapoja ja jarrumerkkejä kokeiltiin, tulokset olivat hyviä ja moni kuski sai merkittävästi parannettua ajotekniikkaa.

Helsinki Racing Clubin järjestämä kerhopohjainen RR-juniori valmennus, joka on avoin myös muiden seurojen junioreille, on uutta Suomessa.

Kuljettajille valmennus pyrittiin saamaan mahdollisimman edulliseksi, kun jo pitkät etäisyydet ja vanhempien työpaikka poissaolot rasittavat perheitä. Kuljettajia tapahtumissa oli mm. Helsingistä, Imatralta, Ylöjärveltä ja Turun ympäristöstä.

Järjestelyissä ja ohjelmassa on vielä hiomista, mutta paikalla olleet valmentajat ovat lajin huipulta, Aki Ajo, Niklas Ajo ja Vesa Kallio pystyivät takaamaan huippu valmennuksen. HelRC kiittää kaikkia valmennukseen osallistuneita valmentajia, kuljettajia, vanhempia ja muita toimihenkilöitä.
 

Uusin numero