Kallio Racing hakee jatkoa voitolleen Assenista

Kun Sandro Cortese saavutti uransa ensimmäisen Supersportin MM-osakilpailuvoiton kauden kolmannessa osakilpailussa viime sunnuntaina, teki hän kaikille selväksi, että hän on yhdessä Kallio Racingin kanssa mukana sarjan mestaruuskamppailussa. Vuoden 2012 Moto3-luokan maailmanmestari on nyt MM-pisteissä toisena. Cortesen vahva alkukausi on osoittanut, että Kallio Racing teki oikein taistellessaan saksalaiskuljettajan riveihinsä.

– Voitto maistuu tietenkin aina hyvälle. Erityisesti nyt, kun Sandro on mestaruustaistossa mukana, niin se tuli todella tärkeään paikkaan, toteaa Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio ja jatkaa:

– Sandrolle voitto oli ensimmäinen sitten 2012 Moto3-aikojen, joten kyllä se voitto varmasti tuo lisää uskoa ja luottamusta kuljettajalle, kuten se tekee myös koko tiimille.

Kalliolle itselleen ei ollut yllätys, että voitto napsahti jo kauden kolmannessa osakilpailussa. Cortese, joka sijoittui kauden avauksessa Australiassa kolmanneksi ja toisessa osakilpailussa Thaimaassa neljänneksi, on ollut hyvässä vauhdissa heti siitä lähtien, kun hän istahti suomalaistiimin Yamahan puikkoihin.

– Kyllä meillä vahva usko on ollut siihen, että pystytään taistelemaan voitosta. Ykköspaikasta kamppaillaan aina, kun kaikki asiat loksahtaa paikoilleen. Kauden avauksessa Phillip Islandilla Sandro oli jo nopein kuski radalla, mutta epäonnistunut lähtö vesitti tuolloin mahdollisuudet voittoon.

Sandro Cortese. Kuva: Kenneth Lambrecht

Kallio näkee, että sunnuntain voitto oli monen yhdistelmän summa.

– Oli tärkeää, että keskityttiin oikeisiin asioihin ja löysimme myös pyörään pieniä parannuksia. Tärkein asia oli kuitenkin siinä, että Sandrolla oli jo ennen Aragóniin tuloa hyvin luottavainen tunne siitä, että hän pystyy taistelemaan voitosta. Ja kun viikonlopun aikana saatiin luottoa vielä kasvatettua, niin Sandro pystyi ajamaan hienon voiton.

Supersportin MM-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna legendaarisella Assenin radalla Hollannissa.

– Uskon, että Assenin rata soveltuu meille ihan yhtä hyvin kuin Aragónin rata. Se on kuitenkin vähän samantyyppinen rata. Eli kyllä me lähdetään taistelemaan voitosta.

World Supersportin MM-kausi pitää sisällään kaiken kaikkiaan 13 osakilpailua. Kun kausi päätetään 27. lokakuuta Qatariin, ei ole ollenkaan epärealistista, että kirkkaimman mitalin vie suomalaistiimin kuljettaja.

– Ainakin me uskomme siihen, että meillä on kaikki mahdollisuudet taistella voitoista missä vaan tällä kaudella, Kallio kiteyttää.

 

Uusin numero