Kallio: ”Rabatin lyöminen on voittoakin tärkeämpää”

13. MM-kauttaan ajavalle Kalliolle Aragonin viikonloppu tietää jälleen tiukkaa kilvanajoa. Moto2-luokan MM-pisteissä ykkösenä olevan, Kallion Marc VDS -tallikaverin Esteve Rabatin ja kakkospaikkaa pitävän suomalaiskuskin erottaa tällä hetkellä vain 22 pistettä.

Vaikka Aragonin kisa onkin espanjalaisen Rabatin kotikisa, ei Kallio silti pidä tallikaverinsa kukistamista mahdottomana tämän kotiyleisön edessä.

– Se on ehdottomasti viikonlopun ykköstavoite. Voittokaan ei ole ihan niin tärkeää, kuin se, että Rabat jää taakseni, kolmessa edellisessä kisassa Rabatin takana kakkosena maaliin kaasutellut Kallio myöntää.

– Onneksi meillä on kuitenkin jo valmiina suhteellisen hyvät lähtökohdat tänne viime vuodelta. Viime vuonnahan starttasin kisaan ruudusta 15. ja olin maalissa viidentenä. Meillä on siis jo olemassa hyvää pohjaa siitä, millä säädöillä ja välityksillä täällä kannattaa ajaa.

– Niitä aiomme sitten yhdistää tämänvuotiseen pyörään. Huomenna aiomme kuitenkin lähteä liikkeelle aika lailla Misanon säädöillä ja säätää siitä sitten pyörää tarpeen mukaan.

Dunlopilta uusi rengas

– Mitään uusia osia meille ei tänne tule, eikä niitä ole järkeä tässä MM-pistetilanteessa enää kokeillakaan. Jos jotain menee pieleen, niin se voi olla kohtalokasta mestaruustaistelun kannalta, Kallio pyörittelee.

Dunlopin suunnalta on kantautuu Kalliolle hyviä uutisia.

– Sen sijaan rengastoimittaja Dunlopilta on tullut tänne uudenmallinen eturengas, jota olemme jo kerran aikaisemmin testanneet Barcelonassa. Minusta se vaikutti hyvältä ja uskon, että siitäkin saattaa olla minulle vain hyötyä tänä viikonloppuna.

Kauden 14. MM-osakilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina vapailla harjoituksilla.

Uusin numero