Kallio pelasi pokeria Jerezin varikon yllä

MotoGP-kauden kolmas MM-osakilpailu koittaa viikonloppuna Jerezin radalla Etelä- Espanjassa. Vaikka edellisestä, Japanin osakilpailusta on vasta neljä päivää aikaa, ovat kaikki huippukuljettajat valmiina perjantaina alkaviin harjoituksiin. Ducati-kuljettaja Mika Kallio valmistautui hieman erikoisella tavalla viikonvaihteen kisatapahtumiin, kun järjestäjät kutsuivat muutaman kuljettajan pokeripeliin. Korttia lätkittiin 30 metrin korkeudessa Jerezin varikon yllä, kun lavalle istutetut kuskit nostettiin nosturin avulla korkeuksiin.

Mika Kallio on esittänyt alkukauden testeissä ja kahdessa kilpailussa hienoja otteita. MM-pisteissä seitsemännellä sijalla oleva Kallio yllätti monet tahot pari viikkoa ennen kauden avausta, kun valkeakoskelainen oli kuudes juuri Jerezin radalla ajetussa aika-ajokisassa.

– Alkukauden kaksi kahdeksatta sijaa ovat hyviä sijoituksia tulokaskuskille. Tämä korostuu, kun niitä verrataan muihin MotoGP-luokan tulokkaisiin, jotka ovat parhaimmillaan sijoittuneet 14:nneksi (Niccolo Canepa) ja 15:nneksi (Yuki Takahashi), Kallio vertaili.
– Tähtäimeni on jatkossa paljon korkeammalla, mutta aivan kärkisijojen saavuttamiseksi pyörän säätöjen on oltava huipussaan sekä kuljettajan on opittava lisää uuden luokan kilpailuista. Aika-ajoissa täytyy myös onnistua hankkimaan hyviä lähtöpaikkoja, jos mielii paremmille sijoille. Tällä radalla ajettu aika-ajokisa osoitti sen, että minulla on jo tällä kokemuksella mahdollisuus huippuaikoihin.
– Hauska juttu tuo korkeuksissa pelattu pokeripeli. Nyt on hieno fiilis lähteä hakemaan huippuvauhtia tälle radalle, kiitteli Kallio vielä järjestäjien pelitempausta.

Uusin numero