Kallio palaa kisaradoille Jerezissä

MotoGP-kauden neljäs ja Euroopan ensimmäinen osakilpailu tuo viikonloppuun suomalaisittain lisäjännitystä, kun viivalle asettuu KTM:n testikuljettaja Mika Kallio. Suomalainen palaa nyt ensimmäistä kertaa tositoimiin sitten viime marraskuussa ajetun Valencian osakilpailun.

– Totta kai on hienoa palata taas kisaympyröihin, mutta on tietysti aina jonkinnäköinen kysymysmerkki, missä valmiudessa itse on. Takana on pitkä tauko, joten eihän oma valmistautuminen ole optimaalinen verrattuna muihin kuskeihin, joilla on kisarytmi päällä, Kallio pohtii.

Mies ei kuitenkaan halua miettiä liikaa muiden etulyöntiasemaa.
– Olihan se samanlainen tilanne viime vuonnakin ja hyviä tuloksia tuli silti. Tämä ei ole ideaali tilanne, mutta meillä on kaikki mahdollisuudet lyödä muut Kotari-kuskit ja jos kaikki menee putkeen, niin voidaan yltää jopa top-kympin lähelle.
Edes lähelle kymmenen parhaan joukkoon pääsy olisi Kalliolta erittäin hyvä tulos, sillä alkukauden kolmessa osakilpailussa KTM:n kilpakuskeilla Pol Espargarolla ja Bradley Smithillä on ollut vaikeuksia yltää edes pistesijoille.

– Alkukausi on ollut Kotarille hieman odotettua vaikeampi uuden kaluston kanssa. Talven aikana muiden tehtaiden kehitystyö on ollut huimaa ja meillä edistys on ollut hieman hitaampaa, kun takamatkalta tullaan toisiin tehdastiimeihin verrattuna.
Tuleva viikonloppu tuleekin olemaan mielenkiintoinen myös Kallion pyörän suhteen. Alkuvuoden testien sekä viime viikon Mugellon testien pohjalta pyörään on tehty muutoksia, ja ensimmäinen kisa kertoo paljon pyörän kilpailukyvystä tositilanteessa.

– Käyttämäni pyörä tulee eroamaan tehdaskuskien pyöristä monilta osin, ja tämän viikonlopun jälkeen olemme viisaampia siitä, mihin suuntaan kehitys on mennyt.
Viikonlopuksi Jereziin on luvattu poutasäätä, mikä sopisi hyvin Kalliolle.

– Meille olisi mahdollisimman tärkeää, että keli pysyy hyvänä, jotta saataisiin kokemusta uuden pyörän kanssa parhaissa mahdollisissa olosuhteissa. Vaikka alkukauden kaukokisat ovat olleet Kotarille vaikeita, niin uskon, että Jerezissä tulostaso voisi nousta. Jos pystyn lyömään kilpakuskit, niin sitten voi ainakin sanoa, että viikonloppu oli onnistunut, Kallio hymähtää.

Teksti: Mika Kallion Tiedotus
 

Uusin numero