Kallio painoi haalarihommia Brnossa KTM:n pestatessa toisen kisakuskinsa

Tuo paikka olisi voinut yhtä hyvin kuulua Kalliolle, mutta suomalainen ei sure kohtaloaan: hän jatkaa tiukalla asenteella RC16-pyörän kehittämistä saaden siitä kerta toisensa jälkeen kehut itävaltalaiselta työnantajaltaan.

KTM:n kauden viides testijakso ajettiin keskiviikkona ja torstaina Brnossa, jossa myös sää oli tällä kertaa suosiollinen verrattuna taannoiseen vilakkaan ja miltei jäätävään Tshekin visiittiin.

Kallio ja hänen rinnallaan haalarihommia paiskinut tshekki Karel Abraham urakoivat kahtena päivänä yli 300 kierrosta. Ja mikä parasta, tuo kaikki sujui käytännössä ongelmitta.

– Minulle tämä testi oli vähän parempi kuin viimeksi Misanossa ajettu. Pyörä alkaa käyttäytymään koko ajan enemmän haluamallani tavalla.Sitä on helpompi ajaa siksi, että elektroniikka toimii paremmin ja siksi, että pyörän keulaan on tehty onnistuneita muutoksia.

– Näen kuitenkin suurimman potentiaalin rungossa, jota testasimme taas paljon. Meillä on nyt parempi käsitys siitä, miten yksittäiset muutokset vaikuttavat toisiinsa. Meillä on yhä pitkä matka kuljettavana ja mitään ei tapahdu yhdessä yössä, mutta menemme eteenpäin jokaisella testijaksolla, vakuuttaa Kallio.

KTM-testejä päälliköivä Mike Leitner oli hänkin varsin tyytyväinen Brnon antiin.

– Olimme tällä kertaa onnekkaita myös sään osalta ja pystyimme kokeilemaan paljon niitä asioita, joita oli valmisteltu tehtaalta neljän viikon aikana Misanon testien jälkeen. Molemmat kuljettajat olivat erittäin tyytyväisiä tuohon työhön.

Seuraava testijakso odottaa vuoroaan jo ensi viikolla Espanjassa, jossa ranskalainen Randy de Puniet palaa Kallion rinnalla tositoimiin. Abrahamin osalta KTM-testit on tältä erää taputeltu.