Kallio paineli komeasti Moto2-uransa ensimmäiselle paalupaikalle

– Löysin heti alussa hyvän tuntuman pyörään ja pystyin ajamaan koko ajan tasaisen hyviä kierrosaikoja. Toivottavasti huomenna täällä vallitsee kuiva keli. Tosin se on sama kaikille, oli keli mikä tahansa, heitti kokenut Kallio kovalla itseluottamuksella.

Kaikkien kolmen luokan vapaat harjoitukset peruuntuivat huonon sään vuoksi Motegissa. Moto2-luokan aika-ajossa 4,8 kilometrin mittaiselle radalle alkoi jo syntyä kuivaa uraa.

– Odottelin ja seurasin tilannetta viimeisellä varikkokäynnilläni, mutta sitä kuivaa ajolinjaa ei muodostunut sittenkään radalle riittävästi. Lähdin radalle uudella sadekelin rengassetillä, puskin lujaa muiden tavoin ja päädyin paalupaikalle, Kallio kuvaili kupletin juonta.

Kallio teki vakuuttavan paluun paalupaikalle kuuden vuoden tauon jälkeen. Hän oli ajanut aiemmin 12 paalua 125-kuutioisissa ja kahdesti aika-ajon kärkeen silloisissa varttilitraisissa.

– Aika-ajossa piti edetä askel askeleelta ja katsoa miten renkaat toimivat. Kaikki oli kuitenkin aikalailla kohdallaan siis jo alusta lähtien. Onhan tämä ollut kieltämättä hullu viikonvaihde, kun emme ole voineet muuta kuin odottaa radalle pääsyä, jatkoi Kallio.

Eturivin starttipaikka oli Marc VDS-tiimin Kalex-pyörällä kilpailevalle ja Motegissa aiemmin kolme MM-osakilpailua voittaneella Kalliolle kauden toinen. Hän avasi vuoden 2013 kisaruletin sivaltamalla Losailin radan valonheittimien loisteessa ajetun Qatarin GP:n aika-ajossa kolmanneksi.

Kallion nopein kierros kulki lukemin 2.01,248. Se syntyi toiseksi viimeisellä, eli 21. kierroksella.

Vakuuttava työtä tehnyt Kallio peittosi toiseksi sijoittuneen belgialaisen Xavier Simeonin 0,204 sekunnilla. Kolmanneksi päätynyt ranskalainen Johann Zarco jäi suomalaisesta 0,236 sekuntia.

MM-kärki Espargaro seitsemäs

Sarjaa johtava espanajalainen Pol Espargaro ajoi seitsemänneksi edellään maanmiehensä ja pisteissä kolmantena oleva Esteve Rabat.

Kallio peittosi Espargaron 0,918 sekunnilla. Kallioon nähden 39 pisteen edun omaava Rabat jäi paalupaikka-ajasta 0,855 sekuntia. Rabat tulee ensi kaudella Kallion tiimikaveriksi Marc VDS Racingiin.

Kallio nykyinen tiimikaveri ja pisteissä toisena oleva britti Scott Redding palasi sitkeästi radalle siitäkin huolimatta, että hänen vasemman käden värttinäluutaan operoitiin vasta viikko sitten Australiassa, jossa kisa jäi ajamatta.

Mestaruustaistelussa kynsin ja hampain mukana roikkuva Redding oli 15:s Kalliosta 1,737 sekuntia jääneenä.

Motegi, Japani.
Moto2-luokan 16/17 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjetys sunnuntain kilpailuun: