Kallio: ”Paineita Titolle ja kaikki peliin ensimmäisistä metreistä lähtien”

Kallio, 31, on tällä hetkellä Moto2-luokan MM-pisteissä toisena, 17 pisteen erolla espanjalaiseen Marc VDS -tallikaveriinsa Esteve ”Tito” Rabatiin.

– Tito on voittanut kaksi edellistä osakilpailua, joten totta kai tärkein tavoite tänä viikonloppuna on pitää hänet takana ja asettaa sitä myöten paineita hänen suuntaansa, Kallio heittää.

– Tarkoituksena on pistää kaikki peliin heti ensimmäisistä metreistä lähtien ja saada aikaan mahdollisimman hyvää tulosta, jotta piste-eron kiinnikurominen on mahdollista, 13:tta MM-kauttaan ajava konkari jatkaa.

Kuluvan kauden aikana käytännössä aina toinen Marc VDS -duon kuljettajista on dominoinut Moto2-luokkaa. Kauden 12:ssa osakilpailussa vain kolmessa voittajana on tuulettanut muu kuin belgialaistallin kuljettaja. Kallion tilille voittoja on napsahtanut kolme.

”Jokaiselle kierroksella
täysilla ja rajoilla”

– Eipä minulla ole mitään muuta sen ihmeempää taktiikkaa viikonloppuun. Jokaisella kierroksella on vain mentävä täysillä ja koitettava hakea rajoja.

Kallio aikoo valloittaa Misanon 4226 metrin mittaisen radan samoilla säädöillä, joilla hän starttasi myös edelliseen Englannin Silverstonen osakilpailuun.

– Pyörän suhteen olemme hakeneet viime kisoissa lähinnä lisää kääntyvyyttä, joten uskon, että säädöt tulevat toimimaan myös täällä, vaikka rata onkin hyvin erilainen Silverstoneen verrattuna. Ensimmäisellä ja viimeisellä sektorilla on kuitenkin hitaita mutkia ja paljon kääntymistä, joten senkin vuoksi säädöt saattavat toimia hyvin.

– Tosin samalla täytyy kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, ettei radan kolmessa-neljässä rajuimmassa jarrussa tule liikaa takkiin.

Sateen uhka

Omalta osaltaan pakkaa voi kuitenkin vielä sekoittaa Italian säätilanne, joka on tällä hetkellä epävakainen.

– Tänään torstaina on satanut vettä ja huomiselle on luvattu samalaista. Voi olla, että sää paranee tästä vielä vähän, mutta voi myös olla, että joudumme ajamaan viikonlopun aikana sateella.

Moto2-luokan osalta ensimmäiset vapaat harjoitukset käynnistyvät perjantaina klo 11.55 Suomen aikaa.

Uusin numero