Kallio onnitteli rehdisti Rabatia: ”Tito ansaitsee mestaruuden”

– Isot onnittelut Titolle. Hän ansaitsee mestaruuden. Tito on ajanut tämän kauden hienosti, ilman virheitä ja todella tasaisesti.

Kallio korosti, että hän ei ynnännyt pistetilannetta kisaan lähdettäessä eikä varsinkaan 19 kierroksen väännön aikana.

– Kuten jo aiemminkin kerroin, ainoa tavoitteeni oli voittaa. Se oli mielessäni myös koko kisan ajan ja puskin niin kovaa kuin pääsin. Vinales (Maverick) oli kuitenkin liian vahva viimeisillä kierroksilla. Päätin siinä vaiheessa, että ajan varman toisen sijan, sillä voittoon ei olisi ollut enää mahdollisuutta ilman Vinalesin virhettä.

– Niin, eikä tämä toinen sijakaan ole lainkaan huono juttu näissä olosuhteissa, pudotteli Kallio pyyhkien hikeä 82 000 katsojan silmien edessä otsaltaan.

Kalliolla on MM-hopeataistelussa 15 pisteen etu puolellaan Vinalesiin kauden viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä. Valencian Ricardo Tormo-radalla Espanjassa 9. marraskuuta ajettavassa päätöskisassa on jaossa yhä 25 pistettä.

Rabat tarttuu kaikin keinoin oljenkorteensa, kuten hän Malesiassakin teki.

– Tein tänään erittäin hyvää työtä ja iskin siinä vaiheessa, kun näin Kallion ajavan edelläni hieman leveäksi, kertoi neljästä viimeisestä kisasta vahvasti kolme voittoa ja yhden kakkossijan kuitannut Vinales.

Maailmanmestari Rabatilla on koossa 17. osakilpailun jälkeen 326, Kalliolla 289 ja Vinalesilla 274 pistettä.

Uusin numero