Kallio on kuuma Indyssä – neljäs kisapäivän harjoituksessa

Aurinkoisen aamun lämmittelyn ykkönen oli hallitseva mestari Tito Rabat ajalla 1.37,072.

Viimeisellä kierroksellaan kymmenenneltä sijalta kuusi pykälää noussut Kallio jäi viime kauden tiimikaveristaan 0,354 sekuntia.

Rabatin ja Kallion väliin kiirehtivät Sam Lowes ja sarjaa johtava Johann Zarco. Rabat kukisti Lowesin 0,135 ja Zarcon 0,220 sekunnilla.

Ajo kaatui – 18:s

Moto3-luokassa KTM:n tehdaspyörällä kilpailevan Niklas Ajon kisa-aamun harjoitus päättyi harmittavasti kaatumiseen kahdeksan minuuttia ennen session umpeutumista.

Ratavarikolle kävellen palannut suomalaiskuljettaja ehti kiertää Indyn 4,2 kilometrin mittaisen radan vain viisi kertaa ennen kaatumistaan. Niistä nopein kulki ajassa 1.42,484.

Kärkeen karautti Leopard Racing-tiimin Efren Vazquez lukemin 1.41,420, joista kisassa ruutuun 19 rullaava Ajo jäi 1,064 sekuntia.

Paalupaikkamies ja Vazquezin tiimikaveri Danny Kent päätyi toiseksi 0,135 sekuntia pohjista.

Moto3-luokan kauden kymmenes MM-osakilpailu käynnistyy klo 18.00. Moto2-luokan taistelu alkaa klo 19.20 ja MotoGP-luokan vääntö klo 21.00.