Kallio odottaa vaihtelevia olosuhteita Aasian kisakiertueella

Tiivistahtinen kisarumba alkaa Japanin Motegin radalla perjantaina Moto2-luokan kahdella harjoitusjaksolla.

Kallio ei erityisemmin pidä yksitoikkoisen Motegin radan profiilista, vaikka hän on aina ollut varsin hyvässä vauhdissa Japanissa.

– Tältä radalta on lohjennut kolme voittoa, joten tyypilliset kovat jarrutukset ja kiihdytykset sopivat minun ajotyylilleni, Kallio totesi.

– Kelien puolesta voi odottaa varsin erilaisia olosuhteita tulevien kolmen kisaviikonlopun aikana. Japanissa keli on usein epävakaista, Malesiassa lämmintä ja Australiassa varsin koleaa.

Kallion tallin käyttämä Kalex-runkovalmistaja tarjosi kaksi kisaa sitten uuden runkoversion suomalaiskuskin käyttöön. Uuden version kokemusten pohjalta kehitetään vuoden 2013 kilpaversio.

– Nyt sillä on takana kaksi kisaa, joista toinen meni hyvin ja toinen heikosti. Vielä on pieniä kysymysmerkkejä ilmassa uuden rungon kanssa, Kallio myönsi.

– Perjantaina nähdään, kuinka tämä uusi, keulan osalta joustavampi runkoversio soveltuu Motegin radalle.

– Jos se ei jostain syystä toimi kunnolla, meillä on mahdollisuus vaihtaa vuoden 2012 versioon lauantaihin mennessä. Sellainen muutos ei kuitenkaan olisi ideaalinen tilanne kesken kisaviikonlopun, kuudentena MM-sarjassa oleva Kallio summasi.

Uusin numero