Kallio neljäs ja Ajo 11:s kisa-aamun harjoituksessa

Kalex-pyörää käskyttävä Kallio kiersi Marco Simoncellin nimeä kantavan Misanon 4,2 kilometrin mittaisen radan 11 kertaa.

Pisteissä toisena oleva suomalaiskuljettaja pisteli parhaallaan lukemat 1.38,365. Kallio lunasti lauantaina paalupaikan ajalla 1.38,047.

Moto2-luokan warm up’in parhaasta vauhdista piti huolen Maverick Vinales lukemin 1.38,229, joista Kallio jäi 0,136 sekuntia.

Sarjaa 17 pisteellä johtava ja kisaan kakkosruudusta starttaava Kallion Marc VDS-tiimikaveri Esteve Rabat päätyi toiseksi 60 tuhannesosaa pohjista. Johann Zarco kiilasi tiimikaverusten väliin 38 tuhannesosaa Kalliota paremmalla kierrosajalla.

Uransa toistaiseksi parhaan aika-ajosijoituksen saavuttanut Ajo viimeisteli Husqvarnan tehdaspyöränsä säätöjä aamun harjoituksessa yhdeksän kierroksen verran.

Paras aika 1.44,214 syntyi viimeisellä kierroksella. Kärkeen paineli KTM-kuljettaja Jakub Kornfeil 0,625 sekunnin erolla Ajoon.

Ajon aika-ajossa vain neljällä tuhannesosalla kukistanut ja paalupaikan nimiinsä napannut KTM:n tehdastiimin Jack Miller sijoittui warm up’issa 14:nneksi 0,943 sekuntia pohjista. Ajon tallikaveri Danny Kent ylsi sijaa korkeammalle kaksi kymmenystä kovemmalla ajalla.

San Marinon GP:n Moto3-luokan kilpailu käynnistyy Misanossa klo 12.00. Moto2-luokka on vuorossa klo 13.20 ja MotoGP-luokka klo 15.00.