Kallio muikeana Misanossa: ”Miltei maksimimäärä kierroksia”

KTM:n MotoGP-ryhmä hytisi vielä viikko sitten Tshekin Brnossa miltei pakkaslukemissa, mutta Misanossa kaikki oli tältäkin osin toisin.

Aurinko paistoi, lämpötila pysyi tasaisesti 20 asteen tuntumassa ja hyvän pidon tarjonneen radan pinnasta niitä mitattiin vielä kymmenen pykälää enemmän.

– Tämä oli meille erittäin tärkeä testi ja pystyin ajamaan miltei maksimimäärän kierroksia kolmen päivän kuluessa, myhäilee RC16-pyörää vuorostaan tshekki Karel Abrahamin kanssa testannut Kallio.

Kallio myöntää, että töitä on toki vielä paljon jäljellä, mutta suunta on ehdottomasti oikea.

– Vaikka emme olekaan vielä aivan siellä missä haluaisimme, niin pystyimme testaamaan monia asioita ilman ongelmia. Nyt tiedämme paremmin, miten kaikki toimii, vaikkakin meillä on yhä pitkä matka kuljettavana.

Projektin käytännön puolta päälliköivä Mike Leitner liikkuu täsmälleen samoilla linjoilla kokeneen suomalaiskuljettajan kanssa.

– Tämä tiimi työskentelee äärimmäisen ammattitaitoisesti. Nämä kolme aurinkoista testipäivää ja niistä saamamme palaute tekivät meille paljon selkeämmäksi seuraavat askeleemme, sillä molempien kuljettajien kommentit olivat samansuuntaiset. Kokoamme seuravaksi työmme tulokset yhteen ja lähdemme kehittämään kokonaispakettia, toteaa Leitner.

Leitner korosti samalla, että työn tuloksia tullaan punnitsemaan tositoimissa ensimmäisen kerran vasta siinä vaiheessa, kun samalla radalla on mukana myös muita MotoGP-tiimejä testaamassa.

MotoGP-luokassa viisi edellistä kautta kilpailleelle ja nykyään Superbiken MM-sarjassa vaikuttavalle Abrahamille Misano merkitsi maistiaisia KTM:n kuninkuusluokan pyörästä.

– En osannut odottaa, että se on näin hyvällä tasolla jo tässä vaiheessa. Moottori tuntuu erittäin voimakkaalta ja elektroniikka toimii varsin hyvin. Nämä kolme päivää tällä pyörällä olivat fantastisia, hehkuttaa KTM:ää ainakin toistamiseen testaamaan pääsevä Abraham.

KTM:n seuraavat testit ajetaan neljän viikon kuluttua. Misanon anti kartoitetaan sillä välin viimeistä piirtoa myöten ja ohjelmaan sisältyy myös KTM Factory Racing Teamin muutto uusiin tiloihin Itävallan Munderfingissä.

Uusin numero