Kallio: “MotoGP-luokka kiinnostaa kunhan sen säännöt selkiytyvät”

– MotoGP-luokka on edelleen ehdoton tavoitteeni, sanoo Kallio, 31.

MotoGP-luokassa käydään tosin parhaillaan melkoista myllerrystä sääntöjen osalta. Yhä tihenevä ja alati muuttuva sääntöviidakko on herättänyt närkästyksen lisäksi osittain jo hilpeyttäkin. Syystäkin, sillä siksi sekavalta tilanne pykälien osalta lajin niin sanotussa kuninkuusluokassa vaikuttaa.

Kauden 2014 ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan torstaina Losailin radalla Qatarissa. Alkuviikkoon mennessä ei ollut kuitenkaan vielä saatu lopullista vahvistusta niin sanotulle ”Factory2”-statukselle, joka tulee sijoittumaan tehdas- ja Open-luokan sääntöjen mukaisten pyörien välimaastoon.

”MotoGP on sääntöjen osalta
vähän huonossa jamassa”

– MotoGP-luokka on sääntöjen osalta vähän huonossa jamassa, muotoilee Kallio.

– Pitkäjänteisyys on puuttunut, mutta uskoakseni viimeistään ensi kaudella mennään jo parempaan suuntaan. Katsotaan nyt, millaisella kalustolla MotoGP-luokassa tullaan jatkossa ajamaan. Joka tapauksessa sinne on tulossa uusia tiimejä ja merkkejä, joten sitäkin kautta paikkoja voisi olla avoinna.

Kallion pöydällä oli jo tähän kauteen lähdettäessä pari tarjousta MotoGP-luokasta. Niille MotoGP:ssä vuosina 2009-10 yhteensä 32 osakilpailua ajanut Kallio ei kuitenkaan vielä lämmennyt.

Kyseiset tarjoukset eivät taanneet Kalliolle riittävää takuuta pyörien kilpailukyvystä. Kallio päätyi jatkamaan Moto2-luokassa ja tutussa Marc VDS Racing-tiimissä, mikä oli tässä vaiheessa varmasti paras ratkaisu.

Kipeää saanut rannekin
naksahti paikoilleen

 
Kallio voi lähteä hyvillä mielin mestaruuden metsästykseen.

Sen hän voi tehdä myös vasemman ranteensa osalta. Ranne sai kipeää kaksi viikkoa sitten rajussa kaatumisessa Phillip Islandin radalla Australiassa testiä ajettaessa.

– Jotain sieltä ranteesta jatkotutkimuksissa löytyi, mutta sitten se vain yhtäkkiä naksahti paikoilleen, eikä siitä ole ollut sen jälkeen ainakaan suurempaa vaivaa, kertoo Kallio huojentuneena.
 

Uusin numero