Kallio menossa Aspar-tiimin Hondalla MotoGP-luokkaan

Kallion uudeksi työnantajaksi on vahvasti tyrkyllä Honda-pyörillä kuninkuusluokassa kilpaileva espanjalainen Aspar-tiimi.

Vahvistusta sopimuksen osalta odotellaan Britannian GP:n yhteydessä Silverstonessa reilun viikon kuluttua.

Honda sittenkin Apriliaa
parempi vaihtoehto?

Moto2:n maailmanmestaruudesta tällä kaudella kiivaasti taisteleva Kallio on kertonut käyvänsä neuvotteluja Asparin ja MotoGP-luokkaan tehdastiiminä paluun tekevän Aprilian kanssa.

Aprilia voitaneen jo Kallion osalta unohtaa – myös maantieteellisten ja kaupallisten seikkojen nojalla. Aprilia pestaa ensi kauden kuljettajikseen italialaisen Marco Melandrin ja espanjalaisen Alvaro Bautistan.

Melandri ajaa tällä kaudella Superbiken MM-sarjaa Aprilian tehdastiimissä. Bautista puolestaan saavutti vuonna 2006 Aprilialla 125-kuutoisten maailmanmestaruuden ja vuonna 2008 MM-hopeaa 250-kuutoisissa.

Aprilia korjaa näin ollen siis "omansa" talteen.

Kallion siirtyminen neljän Moto2-luokan kauden jälkeen Jorge Martinezin johtamaan Drive M7 Aspar-tiimiin ei ole toteutuessaan lainkaan huono vaihtoehto, päinvastoin. Se saattaa hyvinkin olla kilvanajokaluston osalta parempi veto.

Aprilialla on edessään paljon kehitystyötä, kun taas Aspar-tiimi saa käyttöönsä valmiimman paketin Hondan Open-luokan pyörän muodossa.

Kyseinen Honda ei ole lunastanut meneillään olevalla kaudella siihen suunnattuja odotuksia ja hurjat resurssit omaava HRC ei jätä tilannetta taatusti korjaamatta.

HRC:n varatoimitusjohtaja Shuhei Nakamoto on vahvistanut, että heidän uusi tuotantokilpurinsa tulee perustamaan tämän kauden tehdaspyörään – tietenkin Open-luokan sääntöjen mukaisilla muutoksilla viimeisteltynä.

Aoyama ulos, Kallio sisään

Kallio on ottamassa kahta kuljettajaa kuninkuusluokassa ajattavan Asparin riveissä takavuosien KTM-tiimikaverinsa, japanilaisen Hiroshi Aoyaman paikan. Martinez ei ole ollut tyytyväinen Aoyaman tämän vuoden esityksiin.

Martinez on solminut jatkosopimuksen MotoGP-luokan vuoden 2006 maailmanmestarin, yhdysvaltalaisen Nicky Haydenin kanssa, mutta miehen tulavaisuutta varjostaa edelleen suuri kysymysmerkki tämän kauden kuluessa jo kahteen otteeseen operoidun ranteen vuoksi.

Haydenilta on jäänyt viimeisimmän leikkauksen vuoksi kaksi viimeistä, eli Indianapolisissa ja Brnossa ajettua GP:tä väliin. Niissä häntä on tuurannut britti Leon Camier.

Haydenin oli määrä tehdä paluu radoille kauden 12. MM-osakilpailun merkeissä Silverstonessa, mutta sitäkin suunnitelmaa on jouduttu siirtämään. Camier korvaa Haydenin edelleen myös Silverstonessa.

Haydenin paluun seuraavaksi ajankohdaksi ja paikaksi on Asparin konsepteissa kirjattu 19. syyskuuta ja Marco Simoncellin nimeä kantavalla Misanon radalla ajettava San Marinon GP.

Toivottavasti näin käy, mutta mahdollista on myös se, että sympaattisen "Kentucky Kid'in" jo vuonna 2003 alkanut ura MotoGP-luokassa päättyy tähän kauteen.

Uusin numero