Kallio Mansaaren nopein suomalaiskuljettaja

Supersport 2 –luokan kilpailu Mansaaren TT:ssä oli menestyksekäs suomalaiskuljettajille. Sekä Juha Kallio että Tuukka Korhonen ajoivat omat nopeimmat kierrosaikansa.

Kilpailua hallitsi alkuvaiheessa johtoon siirtynyt Michael Dunlop, joka piti Bruce Ansteyn turvallisesti takanaan ja nappasi kymmenennen TT-voittonsa. Ansteyn kakkospaikka oli yhtä selvä, eikä William Dunlop missään vaiheessa kyennyt haastamaan Dunlopia.

Kärkinimistä heti kilpailun alussa joutuivat keskeyttämään Conor Cummins ja Ian Hutchinson.

Virallisia tuloksia jouduttaneen odottamaan hieman, sillä varikko oli aivan Korhosen pilttuun naapurissa sattuneen tulipalon takia hetken suljettuna, ja odotusaika tullaan korvaamaan tapahtuneesta kärsineille kuljettajille.

Suomalaiskuljettajien kilpailu oli varsin tasapäistä kolmen ensimmäisen kierroksen ajan. Kallio oli jokaisella kierroksella kaksikosta nopeampi, mutta Korhonen onnistui nipistämään eron lähes kiinni vuoristo-osuudella. Molemmat kuljettajat ajoivat viimeisellä kierroksella parhaat aikansa. Korhosen keskinopeus oli 115,7451 mph, mutta Kallio tykitti viimeisellään kuin hurmiossa 117,1322 mph (188,4657 km/h) kierroksen. Kilpailussa sijalle 46 ajanut Kallio onnistui nappaamaan pronssisen replikan. Korhosen sijoitus oli 51.

– Kyllähän tämä tosi hyvältä tuntuu! Tämän päivän kisa meni todella hyvin, ja sain parannettua aikaani koko tapahtuman ajan, joten suunta on oikea, mutta vielä on paljon opittavaa, hymyilee TT:n kaikkien aikojen nopein suomalaiskuljettaja onnellisena.

– Kakkoskierroksella oli vähän tilannetta, vedin pari jarrua pitkäksi, mutta muuten ei voi olla kuin tyytyväinen omaan tekemiseen!

Myös toiseksi nopeimman suomalaisen TT-kuljettajan kilpailu oli varmaa suorittamista.

– Kieltämättä Juhalle häviäminen harmittaa, mutta lähtökohdat huomioon ottaen on oltava tyytyväinen. Teknisistä ongelmista kärsinyt superstock-vireinen R6 saatiin aivan kohtuulliseen laukkaan ja maaliin asti kahdessa kilpailussa. Tämän jälkeen on hyvä lähteä perjantain Lightweight-kilpailuun, josta odotukset ovat hieman korkeammalla, Korhonen kertoo.

Muokattu klo 17.50: tulokset.

Uusin numero