Kallio: ”Koko viikonloppu on mennyt niin huonosti kuin pelättiinkin”

Lähtöpaikka on suuri pettymys viime vuonna MM-hopealle ajaneelle Kalliolle.

– Koko viikonloppu on mennyt juuri niin huonosti kuin pelättiinkin. Säädöt ovat edelleen aivan pielessä ja niiden kanssa alkaa jo konstit loppua. Eipä tästä juuri ole jäämässä jälkipolville kerrottavaa, pettynyt Kallio totesi aika-ajojen jälkeen.

– Muutimme jälleen radikaalisti säätöjä aika-ajoihin muun muassa balanssin suhteen tekemällä pyörästä keulapainotteisemman. Heti ensimmäisillä kierroksilla kuitenkin huomasin, että metsäänhän niillä säädöillä oltiin taas menty.

Pyörän säätöjen lisäksi Kallio koki vaikeuksia myös kesken aika-ajojen, kun hän joutui pysähtymään varikkosuoralle.

– Muutaman kierroksen jälkeen tulin takaisin varikolle vaihtamaan säätöjä. Sen lisäksi, että siinä meni hetki aikaa, niin lähtiessäni takaisin radalle pyörästä hajosi bensapumppu kesken varikkosuoran ja pyörä piti taluttaa takaisin pilttuuseen. Menetettiin siinäkin sitten vielä melkein 15 minuuttia. Ei se välttämättä tulokseen vaikuttanut, mutta nyt kaikki aika ja kilometrit ovat meille elintärkeitä.

– Viimeinen veto meni jo jokseenkin parempaan suuntaan keulan tuntuman kanssa, mutta eihän se silti mihinkään riittänyt. Omaan ajotyyliin ja fiilikseen pyörä ei sovi tällä hetkellään oikeastaan ollenkaan ja ajaminen on todella hankalaa, Kallio kertoi.

MM-sarjan ensimmäinen kilpailu ajetaan sunnuntaina. Kärkisijoituksiin aikaisemmilla kaudellaan tottunut Kallio myöntää suoraan, että nyt niistä on turha haaveilla.

– Mitään ihmeitä ei enää tänä viikonloppuna pystytä tekemään, mutta toki vielä warm upissa yritetään hakea kehitystä muuttamalla säätöjä rajulla kädellä. Näillä eväillä tuskin kuitenkaan otetaan tuota 1,5 sekunnin eroa kiinni. Kisaan täytyy nyt muutenkin lähteä ajamaan järkevästi ja ensimmäisten mutkien ruuhkat pitää pystyä välttämään, Kallio ennakoi kauden ensimmäistä kilpailua.
 

Uusin numero