Kallio kärkiryhmän vauhdissa


– Aamulla oli vielä melko viileä keli, mutta iltapäivällä oli neljän tunnin ajan ihan kohtuullisen hyvät olosuhteet. Pääsin ajamaan 58 kierrosta ja vedin sen kierrosmäärän vain kahdella rengassetillä, Kallio selvitti.

Marc VDS-tallin suomalaiskuski kellotti 1.43,6:n ja 1.44,0:n väliin lukuisia kierrosaikoja ja oli avauspäivän neljänneksi nopein kuljettaja. Kallion paras noteeraus jäi reilut puoli sekuntia Thomas Luthin kärkiajasta.

– Heti näiden testien avauspäivänä pääsin vastaavaan vauhtiin kuin viime vuoden lopulla täällä parhaimmillani. Se oli hyvä merkki näin testien aluksi. Jos verrataan vuoden takaiseen tilanteeseen, niin meidän tiimin ja pyörän osalta näyttää positiiviselta. – Kokeilimme monia muutoksia, mutta jo löydetyt perussäädöt toimivat uusia säätöjä paremmin. Keulassa ilmeni voimakasta tärinää, kun ajoin jarrutuksen jälkeen mutkiin. Eturengas täytyisi saada pysymään paremmin asvaltissa.

– Perjantaina muutamme painonjakaumaa siten, että keulalta vähän painoa pois ja vastaavasti lisätään taakse. Jos vaikka tämän muutoksen kautta löydettäisiin paras kompromissi jousitukseen ja pyörän ajettavuuteen, Kallio suunnitteli.

Jerez, Espanja:
Moto2-luokan 1/3 testipäivä. Epävirallisia tuloksia:

  1. Thomas Luthi Sveitsi, Interwetten Paddock 1.43,0
  2. Claudio Corti Italia, Italtrans Racing Team 1.43,2
  3. Takaaki Nakagami Japani, Italtrans Racing Team 1.43,6
  4. Mika Kallio Suomi, Marc VDS Racing Team 1.43,6
  5. Scott Redding Iso-Britannia, Marc VDS Racing Team 1.43,6
  6. Andrea Iannone Italia, Speed Master 1.43,7
  7. Alex de Angelis San Marino, NGM Mobile Forward Racing 1.43,8
  8. Bradley Smith Iso-Britannia, Tech 3 Racing 1.43,8
  9. Simone Corsi Italia, Iodaracing Project 1.43,9
10. Yuki Takahashi Japani, NGM Mobile Forward Racing 1.44,1

Uusin numero