Kallio kaipaa pehmeämpää rengasta pistääkseen MM-kärjen koville

Rabat lähtee tulevana lauantaina Assenin radalla Hollannissa ajettavaan kauden kahdeksanteen osakilpailuun 34 pisteen etu puolellaan kakkosena kiitävään Kallioon.

– Tämän ja sitä seuraavan Sachsenringin viikonvaihteen tavoitteena on pitää Tito (Rabat) takanani. Tämä merkitsisi sitä, että voisin lähteä kesätauolle pisteissä vähän lähempänä MM-kärkeä, suunnittelee Kallio.

Kallio on syrjäytetty kahdessa edellisessä kisassa podiumilta. Rabat sen sijaan kruisaili ylivoimaiseen voittoon viimeksi kotiyleisönsä edessä Barcelonassa. Rabatilla on tältä kaudelta plakkarissaan neljä voittoa, eli kaksi Kalliota enemmän.

– Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä Tito on iskussa ja toisaalta minulla on ollut ongelmia kovemman takarenkaan pidon kanssa Mugellossa ja Barcelonassa. Toivon, että Dunlop tuo tänne Asseniin vastaavan pehmeämmän rengasversion, joka oli käytössä voittamissani kisoissa Jerezissä ja Le Mansissa. Tiedän, että olen kilpailukykyisempi sillä takarenkaalla, korostaa Kallio.

"Assen oli maailman paras
rata kymmenen vuotta sitten"

Kalliolla on takavuosilta yksi voitto Hollannin TT:stä. Se näki päivänvalonsa vuonna 2006 silloisessa piikkiluokassa kilpailtaessa.

– Assen oli maailman paras rata kymmenen vuotta sitten, ennen kuin sitä modifioitiin. Se ei ole enää aivan sama, mutta Assenista löytyy edelleen paikoittain vanhaa, ja luokittelen tämän radan edelleen yhdeksi suosikikseni, luonnehtii Kallio.

Rabat pitää hänkin radasta ja Assenissa vallitsevasta ilmapiiristä.

– Assenista löytyy nopeita kaarteita ja paljon suunnanvaihdoksia. Se on myös fyysinen rata, joka vaatii kuljettajalta paljon. Kauden puoliväli lähestyy, mutta en ajattele tässä vaiheessa sarjaa vielä niinkään kokonaisuutena. Haluan vain voittaa kisoja!, lataa Rabat.

Tiimipäällikkö Michael Bartholemy ei lähde lyömään ropoja likoon sen osalta, kumpi hänen kuljettajistaan yltää korkeammalle lauantain kilpailussa.

– Tito ja Mika ovat jo molemmat osoittaneet, että ei ole väliä missä ajetaan. He painavat aina kärkivauhtia ja ainakin toinen heistä taistelee voitosta. Olen vakuuttunut siitä, että sama käy toteen myös täällä Assenissa.
 

Uusin numero