Kallio kahdeksan kymmenystä kärjen takana Sachsenringillä

Italtrans-tiimin Kallion paras kierrosaika kirjattiin lukemin 1.25,799. Lowes latasi 1.25,027 pystyen pitämään yllättäjän, eli Takaaki Nakagamin vain 40 tuhannesosan turvin takanaan.

Sarjaa selvällä piste-erolla johtava suomalaistalli Ajo Motorsportin Johann Zarco oli kolmas 0,149 sekuntia Lowesia jäljessä.

Session sankari oli kuitenkin Tito Rabat. Mestaruutta puolustava Rabat ajoi neljänneksi siitä huolimatta, että hänen solisluunsa leikattiin viime lauantaina.

Rabat iskeytyi aivan Zarcon kantaan jääden tästä ainaostaan 19 tuhannesosaa.

Marquez kukisti Rossin

MotoGP-luokan ensimmäisen treenin ykkönen oli Hondan Marc Marquez ajalla 1.21,766.

Sarjakärki Valentino Rossi sivalsi Yamahallaan toiseksi 0,336 sekuntia Marquezista.

Kuninkuusluokan yllätyksestä vastasi puolestaan Scott Redding, joka päätyi Marc VDS-tiimin Hondalla hienosti kolmanneksi 0,401 sekuntia pohjista.

Suraavat sijat kuittasivat nimiinsä Marquezin tallikaveri Dani Pedrosa, Ducatin satelliittitiimin Yonny Hernandez ja Ducatin tehdastallin Andrea Dovizioso.

Rossin tallikaveri Jorge Lorenzo oli seitsemäs 0,679 sekunnin erolla Marqueziin.

Perjantaina ajetaan vielä toiset harjoitusjaksot.