Kallio Jereziin ja Ajo Valenciaan – työt uusissa tiimeissä käynnistyvät

Kallio päätti neljän vuoden mittaisen pestinsä belgialaisessa Marc VDS Racing-tiimissä Moto2-luokan MM-hopeaan.

Ura jatkuu muutamista MotoGP-houkutuksista huolimatta samassa luokassa ja Kalex-pyörällä, mutta nyt vuorostaan italialaisen Italtrans-tiimin riveissä. Italialaisen Franco Morbidellin tiimikaverikseen saava Kallio aloittaa työt uuden työnantajansa kanssa keskiviikosta perjantaihin Jerezissä ajettavalla testijaksolla.

Jerezissä on mukana iso joukko Moto2- ja Moto3-luokan kuljettajia mukaan luettuna luonnollisesti myös Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport.

Moto3-luokassa jatkavaa ja valmistautumisensa viidenteen MM-kauteen aloittavaa Niklas Ajoa ei sen sijaan vielä Jerezissä nähdä.

– Emme mene Jereziin, vaan testaamme tulevana sunnuntaina ajettavan CEV-sarjan viimeisen osakilpailun jälkeen maanantaina ja tiistaina Valenciassa, kertoo samaisella Ricardo Tormo-radalla vajaan vuoden mittaisen Husqvarna-pestinsä eilen päättänyt Ajo.

Ajo kilpailee jatkossa KTM-pyörällä espanjalaisessa Boe41 RBA-tiimissä. Hän saa uusiksi tiimikavereikseen espanjalaiset Gabriel Rodrigon ja Ana Carrascon. Rodrigon taskusta löytyy myös Argentiinan passi.

Tiimin omistaa tänään Valenciassa testityöt Suzukilla käynnistänyt MotoGP-luokan kuljettaja Aleix Espargaro.

Rataa on ahkerasti kiertänyt myös Moto3:n MM-hopeamitalistina suuren kohun saattelemana suoraan MotoGP-luokkaan siirtynyt Jack Miller numerolla 34 varustetulla Hondan Open-luokan sääntöjen mukaisella pyörällä.

MotoGP-luokan testejä ajetaan Valenciassa maanantaista keskiviikkoon.

Uusin numero