Kallio jälleen valmiina Doningtonin haasteisiin

Kuninkuusluokan tulokaskuski Mika Kalliolla on viime vuodelta hienot muistot Doningtonista, kun hän nousi huimilla ohituksillaan 250-kuutioisten luokan kilpailun voittoon. Nyt hän lähtee tavoittelemaan Ducatilla uransa parasta sijoitusta MotoGP-luokasta.

– Perjantain harjoituksissa lähden testaamaan kahdella pyörällä. Toinen on samoissa säädöissä kuin Saksan kisassa viikko sitten. Toisessa kokeillaan Casey Stonerin viimevuotisia säätöjä, joita tänään varikolla sovellettiin tiettyyn suuntaan. Jää nähtäväksi, kumpi pyörä tuntuu paremmalta, Kallio kommentoi.

– Doningtonin rata vaatii kalustolta erilaisia ominaisuuksia. Täällä onkin usein ongelmana säätöjen hyvän kokonaispaketin löytäminen, koska tämä on mutkien osalta niin poikkeava rata. Täältä löytyy nopeita mutkia ja vastaavasti erittäin hitaita, joihin jarrutetaan rajusti.

– Jo tälle radalle tullessa tietää, että eipä ole helppo viikonloppu edessä. Keli on ollut nyt epävakaista, ja sellaista ajoittaista sadetta on luvassa viikonlopulle. Toivottavasti pääsisimme ajamaan kuivalla radalla, koska sateella Donington on aika toivoton paikka. Aivan vieressä oleva lentokenttä vaikuttaa siihen, että radan yli lentäneiden koneiden kerosiini tekee radan arvaamattoman liukkaaksi sadekelillä.

Uusin numero