Kallio ja Ajo terävässä tikissä MM-kauden viimeisenä kisa-aamuna

Kallio viimeisteli Marc VDS Racing-tiimin Kalex-pyörän kisasäätöjä kiertämällä neljän kilometrin mittaisen radan ajassa 1.35,891.

MM-pisteissä meljäntenä oleva Kallio lunasti itselleen lauantain aika-ajossa lähtöruudun 12 lukemin 1.35,737.

Motokakkosten lämmittelyn kuumin kuljettaja oli koko viikonvaihdetta tähän mennessä hallinnut ja jo edellisessä osakilpailussa Japanissa mestaruuden varmistanut espanjalainen Pol Espargaro ajalla 1.35,505. Kallion ero kärkeen oli enää 0,386 sekuntia. Aika-ajossa sitä oli 0,780.

Suomalaistiimi Avant Tecnon KTM-kuljettaja Ajo vakuutti aika-ajon 15. sijan jälkeen kisavauhdin olevan kohdallaan.

Totta joka sana: Ajo alitti aamun 20-minuutin mittaisessa, viileässä kelissä ajetussa lämmittelyssä aika-ajoaikansa kymmenyksellä lukemin 1.40,722.

Motokolmosten warm up’in kärkeen karautti espanjalainen Maverick Vinales ajalla 1.39,790, josta Ajo jäi 0,932 sekuntia.

Vinales vaanii ennen sunnuntain trilleriä sarjaa johtavaa Red Bull KTM Ajo Motorsportin maanmiestään Luis Salomia kahden pisteen päässä. Kolmas mestarikandidaatti ja niin ikään espanjalainen Alex Rins ei ole hänkään jäänyt kärjestä viittä pistettä enempää.

Rins ajoi kisa-aamun harjoituksessa kolmanneksi 0,578 sekuntia Vinalesista. Salom oli kuudes 0,777 sekuntia pohjista.

MotoGP-luokassa aamun kiireisin oli Yamahan Jorge Lorenzo ajalla 1.31,073. Hän pystyi pitämään mestarisuoskikin ja paalupaikalta Hondalla matkaan lähtevän Marc Marquezin 0,181 sekunnin turvin takanaan.

Cal Crutchlow ajoi Yamahan satelliittitiimin pyörällään kolmanneksi niukasti seitsemän tuhannesosan erolla Marquezin tallikaveriin Dani Pedrosaan. Ducatin tehdastiimissä työt maanantaina Valencian kolmipäiväisissä testeissä käynnistävä Crutchlow jäi Lorenzosta 0,253 sekuntia.