Kallio ja Ajo huippuvauhdissa Jerezin ennätysmurskajaisissa

Kallio, 31, päätti Moto2-luokan MM-sarjan vuoden toisen testijakson lukemiin 1.42,169.

Ne nostivat ehdottomiin mestarisuosikkeihin lukeutuvan kokeneen Kalex-kuljettajan komeasti kärkeen kolmen päivän yhdistetyllä tulolistalla.

Kallio kukisti testeissä toiseksi sijouttuneen espanjalaisen Marc VDS-tiimikaverinsa Esteve Rabatin 64 tuhannesosasekunnilla.

Kallion tavoin Valkeakoskelta kotoisin oleva Ajo, 19, päätyi Moto2-luokan vastaavalla tuloslistalla puolestaan seitsemänneksi.

Hän viimeisteli Husqvarnan tehdaspyörällä torstaina lukemat 1.46,658, kun rataa pitkään varjostanut sumuverho oli saatu häädettyä lopullisesti Jerezistä.

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tiimissä ajava australialainen Jack Miller hallitsi Moto3-luokan tapahtumia heti tiistaista lähtien. Miller kruunasi dominointinsa torstaina ajalla 1.46,046, joista Ajo jäi 0,612 sekuntia.

Millerin takana oli tiivis tunnelma, sillä neljäs sija poimittiin talteen vain 13 tuhannesosaa Ajoa paremmalla ajalla.

Kallio liekeissä

– Mahtava fiilis. Ajoaika jäi tosin tänään vähän lyhyeksi, kun radalla oli sumua ja kosteaa puoleen päivään saakka, mutta onneksi ehdimme kuitenkin testaamaan ne olennaisimmat asiat ja ajamaan kisasimulaation suunnitelmiemme mukaisesti, Kallio iloitsi tiedotteessaan.

– Nopein kierrosaika tuli sitten viimeisen setin lopulla, kisasimulaation jälkeen, jolloin ajoimme aika-ajosimulaation. Viime vuonnahan minulla oli ongelmana, etten saanut yhdelle kierrokselle kunnon rypistystä, mutta nyt ei näyttänyt olevan sellaista ongelmaa, 31-vuotias Kallio jatkoi.

– Myös kisasimulaatio sujui ongelmitta. Kierrosajat pysyivät koko ajan puolen sekunnin sisässä, joten vauhti pysyi koko ajan hyvällä tasolla renkaiden kulumisesta huolimatta.

Kallio Australiaan,
Ajo palaa Jereziin

Moto2- sekä Moto3-luokkien kolmas ja viimeinen virallinen testijakso ajetaan 11.-13. maaliskuuta Jerezissä. Kallio ja Rabat eivät kierrä silloin andalusialaisrataa.
Dunlop on kutsunut Marc VDS:n yhdessä Aspar-tiimin kanssa 3.-5. maaliskuuta Phillip Islandin radalla Australiassa ajettaviin regastesteihin.

– Australian testit ovat enemmänkin rengasvalmistaja Dunlopin testit, sillä viime vuonna Australian osakilpailussa kärsittiin pahoista rengasongelmista. Nyt tarkoituksena onkin ajaa lähinnä kisasimulaatioita eli pitkiä vetoja eri rengasseoksilla ja testata, onko renkaiden kanssa vielä samanlaisia probleemia. Hieno homma, että rengasvalmistaja valitsi juuri meidät testeihinsä, sillä Australiassa ei olisi muutoin tullut testattua lainkaan.

Ennen suuntaamistaan Australiaan Kallio aikoo kuitenkin vielä piipahtaa Suomessa, jossa järjestetään tulevana lauantaina jääradan SM-sarjan avausosakilpailu Mäntsälän Kilpijärven jäällä.

– Tarkoitus olisi ajaa siellä. Jääratatreeniä minulla ei ole kauheasti alla, sillä en ole ehtinyt juurikaan olla Suomessa, mutta kisassa on pakko ajaa, kun Marc VDS:n porukka tulee sitä Suomeen saakka ihmettelemään, useita jääratamestaruuksia omaava Kallio naurahti.

MM-sarja käynnistyy Qatarissa 23. maaliskuuta.

Moto2-luokan täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/testresults/Moto2_Test__Jerez_combined_9.pdf?version=1392916858

Moto3-luokan täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/testresults/Moto3_Test__Jerez_combined_9.pdf?version=1392916399
 

Uusin numero