Kallio ja Ajo aloittivat kympin sakissa Silverstonessa

Kallio kiersi Kalex-pyörällään sarjan pisimmän, 5900 metrin mittaisen radan nopeimmillaan ajassa 2.09,999.

Mestaruudesta tiukasti taisteleva Kallio jäi kärkimies Johann Zarcosta 0,687 sekuntia.

Kallio pystyi kuitenkin pitämään sarjaa johtavan Marc VDS-tiimikaverinsa Esteve Rabatin 0,134 sekunnin turvin takanaan. Rabat jätettiin sessiossa sijalle 12.

Zarcon jälkeen seuraaville sijoille kiirehtivät Simone Corsi ja Mattia Pasini. Corsi tuikkasi toiseksi 0,135 sekuntia pohjista. Pasini vaani 62 tuhannesosan päässä.

Husqvarnan tehdaspyörällä kilpaileva Ajo nousi tuloslistalla kymmenen nopeimman nippuun viimeisellä, eli 14. kierroksellaan, jolla hän pysäytti kellot aikaan 2.17,305.

Kärkeen karautti MM-sarjaa johtava KTM-kuljettaja Jack Miller lukemin 2.16,439, joista Ajo jäi 0,866 sekuntia.

Millerin jälkeen seuraaville sijoille ajoivat Isaac Vinales KTM:llä ja Alex Marquez Hondalla. Niukat erot kärkeen kirjattiin 27 ja 78 tuhannesosalla.

MotoGP-luokan ensimmäisen ja parin sadepisaran sävyttämän treenin kärjessä nähtiin tuttu mies, eli sarjaa vakuuttavasti johtava Hondan Marc Marquez.

Marquezin nopein kierros kulki ajassa 2.03,208, jolla hän kukisti Ducatin satelliittitiimin Andrea Iannonen selkeästi 0,661 sekunnilla. Ducatin tehdastiimin Andrea Dovizioso oli kolmas 0,844 sekuntia kärjestä.

Marquezin voittoputken edellisessä osakilpailussa Tshekin Brnossa katkaissut Dani Pedrosa jätettiin kymmenenneksi. Pedrosa jäi keulille karauttaneesta tiimikaveristaan 1,130 sekuntia.

Yamahan tehdastiimin kuljettajat Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi päätyivät sijoille 7-8. Britannian GP:n voittoa puolustava Lorenzo joutui tunnustamaan Marquezin 1,032 sekunnilla nopeammakseen. Rossi hiillosti Lorenzoa 41 tuhannesosan päässä.

Perjantain ohjelmassa ovat edelleen toiset vapaat harjoitukset.