Kallio: ”Huippunopea rata ja röykyt vaativat säädöiltä paljon”

Phillip Islandin saarella sijaitsevalla kolealla ja tuulisella moottoriradalla sadekuurot häiritsivät välillä kilpailijoita, mutta silti Moto2-luokan kärjessä ajettiin huippuvauhtia.

Avauspäivän nopein Pol Espargaro jäi vain neljä tuhannesosaa viime vuoden paalupaikka-ajasta. Neljänneksi ajanut Kallio jäi espanjalaisen ajasta 0,906 sekuntia, mutta toinen sija jäi vain 0,125 sekunnin päähän.

– Keli yleensä vaihtelee täällä herkästi ja sadepilvet ilmaantuvat ihan muutamissa minuuteissa. Rata myös kuivuu melko nopeasti tuulisen kelin ansiosta. Kun saavuimme kisapaikalle keskiviikkona, lämpöä oli vielä 25 astetta, mutta nyt on hädin tuskin 15 astetta. Tähän ollaan jo kauden aikana totuttu, että sateet seuraavat MotoGP-karavaania, Kallio päivitteli.

– Ihan tyytyväinen voin olla avauspäivän antiin. Lähdin radalle niillä säädöillä, jotka löysimme Malesian kisa-aamun warm upissa. Rata on tosi röykkyinen, vielä enemmän kuin viime vuonna. Huippunopea rata ja röykyt vaativat pyörän säädöiltä paljon.

– Iltapäivän toisella treenijaksolla kokeilin pehmeämpää jousitusta ja erilaista eturengasta. Ne eivät vieneet pyörän säätöjä oikeaan suuntaan. Nyt ainakin tiedämme, mihin suuntaan ei kannata mennä

– Perussäädöt tuntuvat toimivan, joten näillä eväillä lähden tavoittelemaan lauantaina parempaa lähtöruutua kuin edellisissä kisoissa, Kallio päätti.

Uusin numero