Kallio aloitti MotoGP-uransa upeasti kahdeksannella sijalla

Mika Kallio aloitti MotoGP-uransa upeasti kahdeksannella sijalla Qatarissa Losailin aavikkoradalla. Samalla valkeakoskelainen teki moottoriurheiluhistoriaa kilpailemalla ensimmäisenä suomalaisena lajin kuninkuusluokassa sitten vuoden 1990.

Pramac Racing -tallin asettama kova tavoite kahdeksan parhaan joukkoon pääsystä täyttyi siis heti Kallion ensimmäisessä kisassa. Kallio olikin selvästi toiseksi nopein Ducati-kuski kilpailun voittaneen Casey Stonerin jälkeen. Kallion italialainen tallikaveri Niccolo Canepa ylitti maaliviivan sijalla 17.

Kolmannen peräkkäisen voittonsa Qatarissa napannut Stoner oli Valentino Rossia 7,771 sekuntia ja kolmanneksi ajanutta Jorge Lorenzoa 16,244 sekuntia nopeampi. Nousujohteisen kilpailun ajanut Kallio jäi voittajalle 34,775 sekuntia.

– Lähtö ei mennyt nappiin, kun pyörä ei irronnut kunnolla viivalta. Siinä putosin jonkun kolme sijaa, mutta alkukierroksilla pystyin nousemaan takaisin kymmenen joukkoon. Pääsin tekemään kisassa useita ohituksia ja lopussa sain melkein Suzuki-kuski Chris Vermeulenin kiinni, Kallio kertasi.

– Kyllä tästä kiitettävän arvosanan voi itselle antaa, kun ei tullut mitään virheitä kisassa ja kierrosajat pysyivät loppuun saakka samalla tasolla. Jatkoin edelleen toiseksi nopeimpana Ducati-kuskina ja myös kuninkuusluokan muut tulokaskuskit jäivät selvästi vauhdista. Tuloslistaa kisan jälkeen tarkastellessani huomasin, että taakse jäi viisi MotoGP-luokassa osakilpailuvoittoon yltänyttä kuljettajaa.

– Oli tärkeä juttu, että kausi lähti myös kisatuloksen osalta positiivisesti käyntiin. Vauhtini on ollut jo varsin hyvällä tasolla, mutta huomasin kisassakin takarenkaan pidossa olevan parannettavaa. Sitä osa-aluetta täytyy kehittää seuraavan, Japanin Motegin osakilpailun yhteydessä, Kallio päätti.

Kuva: mikakallio.com

Uusin numero