Kallio ahkeroi MotoGP-proton testeissä Mugellossa

Kallio ajoi ensi kauden sääntöjenmukaisella pyörällä yhteensä 116 kierrosta, mutta uuden rungon ongelmat rajoittivat vauhtia. Suomalaiskuskin paras kierrosaika jäi kuusi sekuntia nykyisten huippupyörien kärkiajoista.

– Suter MVDS MotoGP -protossa kokeiltiin täysin uutta runkoa, joka ei toiminut lähellekään yhtä hyvin kuin edellinen versio. Mutkissa esiintyi koko ajan voimakasta tärinää, jota ei saatu testien aikana kuriin, Kallio kertasi.

– Tärinä oli sitä luokkaa, että renkaat olivat lähellä menettää pidon, eikä tiettyä rajaa kovempaa pystynyt ajamaan. Uusi projekti todennäköisesti tarvitsee Suterilta erilaisen rungon.

Toisena testipäivänä uutuusmallia testasi myös italialainen Andrea Iannone, jonka ajamat kierrosajat sekä palaute olivat vastaavia Kallion kanssa.

– Oli hyvä juttu, että toinenkin GP-kilpakuski testasi ja antoi arvionsa projektista sekä pyörän kilpailukyvystä. Uuden pyörän kanssa on varmasti edessä pitkä tie, kun kehittämistä on paljon, Kallio arvioi.

Belgialainen Marc VDS-talli tekee päätöksiä ensi viikolla, kuinka tuore projekti jatkuu ja mitkä ovat tallin suunnitelmat MotoGP-luokan suhteen.

Uusin numero