Kaivolaiselle Päijänneajon luokkavoitto ja täydet SM-pisteet

Kaivolainen voitti alle 20-vuotiaiden Nuorten SM-osakilpailun yli 24 minuutin erolla ennen toiseksi ajanutta Henry Oleniusta ja kolmanneksi tullutta Antti Hännistä.

Vasta 17-vuotias Kaivolainen ajoi Päijänneajon yleiskilpailussa upeasti seitsemänneksi.

Vauhti riitti myös yleis-
kilpailun pohja-aikoihin

Lauantailta Kaivolainen kirjasi nimiinsä yleiskilpailun pohja-ajat kahdeltakin maastokokeelta. Kokonaiskilpailussa Kaivolainen oli kisan aikana parhaimmillaan viidentenä ennen rajua kaatumista.  

– Oravasaaressa (MK10) vedin kunnon lipat. Hyppäsin alamäkeen ja pyörä haukkasi sivuun spoorista. Meni vähäksi aikaa vintti pimeäksi, kun lensin puuta päin. Onneksi oli kunnon kypärä, niin ei sattunut pahemmin. Nousin siitä nopeasti ylös, mutta pariin minuuttiin ajamisesta ei tullut oikein mitään. Vähän hankalalta ajo tuntui seuraavillakin pätkillä, kertasi Kaivolainen lauantain tapahtumia.

Oravasaaren maastokokeella Kaivolainen jäi yleiskilpailun kärkiajasta minuutin verran, ja hän putosi yleiskilpailun viidenneltä sijalta. Samaisella maastokokeella Kaivolaiselle kirjattiin kisan ainut kakkossija omassa luokassa, kun kaikilla muilla maastokokeilla Kaivolainen oli luokkansa nopein.

– Parit pohja-ajat yleiskilpailussa kertoo, että vauhti riittää kovassakin seurassa. Yleiskilpailun seitsemäs sija tyydyttää ja tulihan täältä ne odotetut täydet SM-pisteet U20-luokasta, kertoi Kaivolainen tyytyväisenä kisan jälkeen.

Päijänneajo oli talvikauden viimeinen SM-osakilpailu. Kesäkauteen Kaivolainen lähtee tasapistein Eemil Pohjolan kanssa. Talvikaudelta otetaan huomioon yhden talvikisan pisteet SM-sarjan kokonaistuloksiin.

Kaivolaisella ja Pohjolalla on molemmilla talvikisan voitot pohjalla kesäkauteen lähdettäessä. Lisää Kaivolaisen kesäkaudesta ja tulevista kilpalusta sivulta www.jonikaivolainen.fi

Mika Ahola rahaston stipendiaattina Päijänne ajon ajanut Team Motopalvelun nuori lupaus lähtee treenaamaan kesäkautta varten Belgiaan heti Päitsin jälkeen.  

– Nyt kiireesti pakkaamaan, ja tiistaina lähtö Jämsän Ammattiopiston urheiluvalmennettavien leirille Belgiaan pariksi viikoksi treenaamaan lämpimään, kertoi Kaivolainen Päitsin jälkeisestä ohjelmastaan.

Päijänneajon tulokset:
www.fin-endruro.com/tulokset/paitsi13

Uusin numero