Kaikki uutiset EICMA:sta

Aprilia

Vain muutaman päivän jälkeen World Superbiken voittamisesta Aprilia esitteli päivitetyn RSV4:n. Päivitetty versio kantaa RR-lisämerkintää, ja sen V4-moottorin teho on kasvanut. Aprilia esitteli myös uuden 1100-kuutioiseksi kasvaneen Tuonon.

BMW

BMW esitteli kauan odotetun adventuremalli S1000XR:n, joka perustuu S1000RR-superbikeen. Saksalaisvalmistaja esitteli myös päivitetyn F800R:n.

Ducati

Ducatista oli liikkunut kahdenlaisia huhuja ennen EICMA:aa, ja molemmat pitivät paikkaansa. Panigale 1299 on saanut sata kuutiota lisää aiempaan malliin verrattuna, ja lisäksi esittelynsä sai uusi Panigale R. Multistrada on päivitetty, ja se on Ducatin ensimmäinen pyörä, jossa on DVT-moottorijärjestelmä (muuttuva nokka-akselin ajoitus). Lisäksi Ducati virallisti Scramblerin lisävarusteluettelon ja esitteli kaksi erikoismallia, Monster Stripen ja Diavel Titaniumin.

Honda

Honda ei esitellyt lainkaan uusia tuotantomalleja EICMA:ssa mutta paljasti kaksi erittäin mielenkiintoista prototyyppiä. RC213V-S on katukäyttöön hyväksytty prototyyppi, joka perustuu valmistajan RCV1000R-MotoGP-kilpuriin. True Adventure taas on tulkittavissa ennakkonäytännöksi tulevasta Africa Twinistä.

Husqvarna

Yhdistyneiden Husqvarnan ja Husabergin ensimmäinen uusi maantiemalli, supermoto 701, esiteltiin EICMA:ssa, samoin kuin kaksi uutta kiehtovaa konseptia.

Kawasaki

Kuukausi sitten Intermotissa esitellyn H2R-kilpurin jälkeen uuteen H2-pyörään kohdistuneet odotukset olivat korkealla. Uusi pyörä tuottaa 210 hevosvoimaa ja painaa 238 kiloa. Kawasaki esitteli myös uuden Z300:n ja ergonomisia päivityksiä saaneen 1400GTR:n.

KTM

Itävaltalaisvalmistaja esitteli EICMA:ssa vain yhden uuden maantiemallin, 1050 Adventuren. Se perustuu isoveli 1190 Adventureen, ja sen teho on rajoitettavissa A2-kortilla ajettavaksi.

Moto Guzzi

Moto Guzzi panosti EICMA:ssa powercustomeihin. Sekä Audacessa että Eldoradossa on California 1400 -pyörästä tuttu V-twini. Moto Guzzi esitteli myös yhden prototyypin ja California 1400 Touringin erikoisversion.

MV Agusta

Viikkoa enne EICMA:aa julkisuuteen vuoti kuva uudesta Stradalesta, joka esiteltiin messuilla. Se on Rivaleen perustuva sporttitourer, ja siinä on sivulaukut.

Suzuki

Suzuki ei esitellyt yhtään uutuutta EICMA:ssa. Nähtävillä oli Intermotissa esiteltyjä uutuuksia. Lisäksi Suzuki vahvisti tulevan viikonlopun Valencian Moto-GP-ajon villin korttinsa.

Triumph

Tiger 800:n päivitys vuodelle 2015 oli Triumphin suurin uutinen. Valmistaja esitteli myös kaksi erikoisversiota.

Yamaha

Yksi messujen hauskimmista uutuuksista oli uusi YZF-R1, jota oli odotettu Intermotista saakka. Sen teho on 200 hevosvoimaa ja paino 199 kiloa. Yamaha esitteli myös Tracerin, joka on MT-09-pyörään perustuva sporttitourer.

Teksti Jonathan Balsvik

Uusin numero