EICMA: Uusi Yamaha MT-09 Tracer

Yamaha jatkaa MT-perheensä kasvattamista. Tuore jäsen on adventure-henkinen sporttourer, joka perustuu MT-09-malliin ja jota kutsutaan nimellä Tracer (USA:ssa nimellä FJ-09). Suurin muutos on ehdottomasti ergonomiassa ja muotoilussa. Tracerissa on katteet, ja ajoasento on pysty.

Moottori on siirretty lähes sellaisenaan MT-09:stä Traceriin lukuunottamatta ruiskutusta. Yamahan mukaan ajomoodit on päivitetty kaasuvasteen pehmentämiseksi; MT-09 on nimittäin saanut esittelystään lähtien osakseen kritiikkiä nykivyydestä.

Katteet arvatenkin nostavat pyörän painoa. Tracer painaakin ajovalmiina 210 kiloa, mikä on lähes 20 kiloa enemmän kuin MT-09. Italiassa korostettiin pyörän soveltuvuutta pitkille ajomatkoille, ja se esiteltiinkin laukuilla varustettuna. Laukut kuuluvat olevan osa kattavaa lisävarustevalikoimaa. Lisäksi tankki vetää 18 litraa, eli neljä litraa MT-09:n tankkia enemmän. Tuplavalot takaavat hyvän valotehon. Sekä lähi- että kaukovaloissa on käytetty LED-lamppuja. Keskituki, luistonesto ja ABS ovat vakiona.

Pyörää voi säätää monella tapaa ajamisen mukavuuden takaamiseksi. Ohjaustankoa voi säätää lähemmäs tai kauemmas kuljettajasta. Satulan korkeutta voi säätää 845 ja 860 millimetrin välillä. Tuulilasi on kolmiportaisesti säädettävä, ja portaiden välillä on 15 millimetriä eroa.

Teksti Jonathan Balsvik

Uusin numero